CinemAsia: Indonesisch filmweekend in Kriterion Amsterdam

Samen met CinemAsia organiseert de Indonesische Ambassade in Nederland op 7 en 8 december een speciaal Indonesisch filmweekend in Kriterion in Amsterdam. Op het programma staan de opmerkelijke animatiefilm Battle of Surabaya van regisseur Aryanto Yuniawan en de speelfilm Soekarno op het doek gezet door Hanung Bramantyo. Beide films wonnen nationale en internationale awards. Na het zien van de films is er voor het publiek gelegenheid vragen te stellen aan de regisseurs en te genieten van Indonesische snacks, ter beschikking gesteld door de Indonesische ambassade.

Battle of Surabaya (99 min – 2015 – Engelse ondertiteling)

Surabaya, Indonesië 1945. Het land is in oorlog en dertienjarige schoenpoetser Musa ontwikkelt zich langzaam tot een belangrijke schakel in het gevecht om vrijheid. Als boodschapper weet hij brieven met geheime informatie over strategie en tactiek door te spelen naar de mensen. Maar al spoedig blijkt dat zijn taak steeds moeilijker wordt…

Deze film won maar liefst 39 internationale en 3 nationale awards.

Soekarno (137 min – 2013 – Engelse ondertiteling)

Tijdens zijn proces in het Landraad Gerechtsgebouw in 1930, hield Soekarno zijn beroemde verdedigingsrede “Indonesië beschuldigt”. De ambitieuze jongeman, die Indonesië wilden bevrijden van het koloniale juk, zat toen gevangen in Banceuy Prison in Bandung. In 1942 Soekarno komt hij terug om later de eerste president van de Republiek Indonesië te worden. Deze film volgt het leven van Soekarno vanaf zijn kinderjaren tot hij samen met Mohammad Hatta erin slaagt de Indonesische vrijheid uit te roepen.

De film won één internationale en vier nationale awards en is de officiële Indonesische inzending voor de 87ste Academy Award.

Op dus naar het Indonesisch filmweekend in Kriterion!

 

Meer info over Aziatische films op filmsite

Eerder op Trefpunt: Waardoor zijn Aziatische films zo Aziatisch

 

 

 

Redactie
Over Redactie 592 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*