CinemAsia filmfestival in Amsterdam met Koreaans voorproefje

Redactie, Filmfestival, CinemAsia

Als opmaat naar het CinemAsia Filmfestival, begin maart, presenteert de organisatie het Koreaanse Lunar New Year. Dit vindt plaats op zondag 10 februari in het Kriterion Amsterdam. Een avondvullend programma met film, kunst, muziek en lekker eten.

Het Lunar New Year, waarbij het Jaar van het Varken begint, is de tijd om het huis op te ruimen en met gelukssymbolen te versieren. En hoe zit het met het eten? In Azië kent dit feest vele gezichten. Of je nu ‘Lunar’ viert volgens de gebruiken van de Koreaanse Solleal, het Chinese Chunjie, of Vietnamese Tết. De viering van het nieuwe maanjaar is het moment om weer met familie en vrienden bij elkaar te komen. Zelfs in Japan, waar men sinds de Meiji periode (1873) officieel is overgegaan op de westerse (zonne)kalender, wordt in sommige gebieden zoals Okinawa nog steeds Ryukyuan Lunar New Year gevierd.

Reis over thuiskomen


In Kriterion is een voorvertoning te zien van fragmenten uit de Koreaanse film ‘Little Forest’. Gebaseerd op de gelijknamige populaire Japanse manga en 4-delige tv-serie. Het is een betekenisvolle reis over thuiskomen, genieten van moeders kookkunsten en het eten van het pure voedsel van het platteland. In een feestelijke periode waarin de kwaliteit van het leven centraal staat, herinnert het ‘van boer tot bord’ concept ons aan de rijkdom van eenvoud. Deze inspirerende film is een voorproefje van wat er ovan 5 tot 10 maart op het CinemAsia Film Festival valt te genieten.

Deze twaalfde editie brengt een bruisende selectie van veertig speelffilms uit China, Taiwan, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea, India, Indonesië, Thailand, de Filippijnen, Maleisië en Vietnam. Van commerciële kaskrakers tot filmhuis-producties en documentaires die de creatieve, sociale, economische en politieke dynamiek van het veelzijdige continent weerspiegelen.

Redactie, Filmfestival, CinemAsia
Werk van ©LouisHotHotHot

Programma Lunar New Year
Locatie: Filmtheater Kriterion, Roetersstraat 170, 1018 WE Amsterdam

18:00 uur:        Opening tentoonstelling Square 1 van de Chinese kunstenaar Louis HotHotHot
18:00 – 22:00  Koreaanse comfort food en snacks van Korean Kitchen
19:30 – 21:15   Introductie en vertoning van de Koreaanse film Little Forest
21:15 – 23:00   Afterparty met DJ Tjobo Kho en food & drinks van Korean Kitchen

Meer weten? Ga naar www.cinemasia.nl of volg CinemAsia op sociale media.

Over Aziatische cinema op Trefpunt: Waarom zijn Aziatische films zo Aziatisch?

 

 

Redactie
Over Redactie 589 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.