Cinema | Bent u geïnteresseerd in Aziatische Films?


Van de organisatie van het Internationaal Film Festival Rotterdam ontving Trefpunt Azië afgelopen week informatie over de film Millennium Mambo. Speciaal voor liefhebbers van Aziatische films.

Woensdag 6 juni wordt in bioscoop Kino in Rotterdam het tweede seizoen van IFFR KINO afgesloten met het trance-achtige Millennium Mambo van Hou Hsiao-hsien, over de onbevangen Vicky, die zich anno 2001 doelloos door het neonverlichte nachtleven van Taipei beweegt. De film heeft diverse prijzen gewonnen.

Shu Qi, Cannes 2015

Millenium Mambo is de eerste van vijf films die Hou Hsiao-hsien maakte met zijn muze Shu Qi in de hoofdrol. Hou Hsiao-hsien is de grootmeester van de Taiwanese film. Shu Qi is model en een van de best betaalde actrices van China en Taiwan. Op een blauwe maandag heeft zij zich nog eens verdienstelijk gemaakt als pornoster.
In Millennium mambo speelt zij Vicky, een jonge vrouw uit Keelung die in 2001 naar Taipeh verhuist, werk vindt in een bar en al snel vast zit aan HaoHao, een raver wiens fanatieke jaloezie haar gek maakt.

Vicky vertelt haar verhaal zelf, maar vanuit een punt tien jaar in de toekomst en in de derde persoon. Ze is dan niet langer de naïeve en stuurloze vrouw die ze was in 2001, maar in haar stem hoor je de nostalgie voor de tijd dat alles mogelijk leek. Het dubbele perspectief op haar leven reflecteert precies Hou’s eigen ambivalente gevoelens voor de personages in de film, half verbaasd, half gefascineerd.

Hou Hsiao-hsien, Taiwan/Frankrijk, 2001, 120’

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yPZ2Dxk8DZs

Zie ook een recensie in The Guardian:
https://www.theguardian.com/film/2001/nov/22/londonfilmfestival2001.londonfilmfestival

De film draait op woensdag 6 juni om 19:30 in:
KINO
Gouvernestraat 129 – 133
Rotterdam
IFFR KINO is een samenwerkingsverband tussen het Internationaal Film Festival Rotterdam en KINO, het filmhuis dat is verrezen op de plaats waar vroeger het roemruchte Lantaarn/Het Venster stond. Het tweede seizoen van dit samenwerkingsverband draait om een aantal onovertroffen undergroundhits die eerder op het IFFR werden vertoond.

Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.