China begint nieuwe opiumoorlog met christenen


China’s strijd tegen religies neemt steeds groteskere vormen aan. Waren eerst de islamitische Oeigoeren aan de beurt, nu zijn het de christenen die gedwongen worden af te zien van hun geloof.

De Chinese overheid stimuleert het onderdrukken van bijeenkomsten van christenen, meldt abcNews op 10 september. Kruisen worden vernietigd, bijbels verbrand, kerken gesloten en volgelingen worden gedwongen hun geloof af te  zweren.
Xi Jinping is bezig met het systematisch onderdrukken van gelovigen in zijn meest ernstige vorm sinds de vrijheid van godsdienst is vastgelegd in de grondwet in 1982. Veel kerken zijn ondergronds gegaan, omdat ze staatstoezicht willen vermijden.

Volgens experts telt China 38 miljoen protestanten en dat aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen.
De campagne volgt de tendens om religies te “Chinificeren” door te eisen loyaal te zijn aan de officiële atheïstische Communistische Partij en elke mogelijke aantasting van de macht die de Partij heeft over het volk, te elimineren.

Blijkbaar begint China met het van stal halen van Marx’ stokpaardje “Religie is opium voor het volk”  zijn derde opiumoorlog.

Bron: abcNews van 10 september

 


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. De nieuwe keizer: Leve Xi Jinping!
    Marx schreef ‘Opium des Volkes’ , opium van het volk. Het volk hield zichzelf voor de gek, of liever: alleen zo konden ze aan de ellende ontsnappen en hopen op een beter leven. Marx had een ander idee.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.