China ontkent de beweringen van Marc Moebius dat zijn regering kapitaalstromen beperkt

  • “Ik kon mijn geld er niet uit krijgen”, vertelde miljardair-investeerder Mark Mobius vorige week aan Fox Business.
  • Ambtenaren van de State Administration on Foreign Exchange (SAFE) vertelden CNBC dat het “basisproces- en interne controlevereisten voor bankafhandeling” waren. [this] bepaalde zaken.”
  • Toen hem werd gevraagd naar rapporten dat het probleem mogelijk is opgelost, zei HSBC: “We geven geen commentaar op individuele klantsituaties.”

De Chinese autoriteiten hebben claims afgewezen van miljardair-investeerder Mark Mobius, die zei dat hij geen geld uit China kon krijgen vanwege overheidsbeperkingen op kapitaalstromen.

Waarom werd gevraagd Interview met Fox Business vorige week Over de vraag of hij zijn blootstelling aan China heeft verminderd, zei Mobius: “De regering beperkt de geldstroom uit het land.”

Hij waarschuwde beleggers voor “allerlei sancties” die de overheid oplegt.

“Ik ben persoonlijk geraakt omdat ik een account heb bij HSBC in Shanghai”, vertelde hij aan Fox Business. “Ik kan mijn geld niet aannemen.”

Mark Mobius, Executive Head of Emerging Markets Group bij Templeton Asset Management

Dario Pignatelli | Bloomberg | Goede foto’s

Officieren binnen Staatsadministratie op deviezen (SAFE) Het vertelde CNBC in een maandagverklaring dat het “fundamentele proces- en interne controlevereisten waren van een bank die met een bepaald bedrijf te maken heeft”. Ze noemden HSBC niet.

“We hebben geconstateerd dat relevante marktdeelnemers sceptisch zijn over de manier waarop de bank met hun particuliere geldovermakingen omgaat”, aldus SAFE in haar verklaring. “Er is geen verandering in het beleid van het land met betrekking tot grensoverschrijdende geldovermakingen.”

Dat vertelde Mobius dinsdag aan een krant in Hongkong Ming Bao “Probleem opgelost” maar niet gedetailleerd.

READ  Credit Suisse Bank: UBS is naar verluidt in overnamegesprekken met een onrustige rivaal

Toen hem werd gevraagd naar het Ming Bao-rapport, zei HSBC: “We geven geen commentaar op individuele klantsituaties.”

SAFE zei dat het commerciële banken blijft begeleiden en aansporen om grensoverschrijdende financiële diensten te verbeteren en hun serviceniveau te verbeteren.

Peter Alexander, algemeen directeur van Z-Pen, een in Shanghai gevestigd adviesbureau voor investeringsbeheer, zei dat het geen problemen had ondervonden met grensoverschrijdende kapitaalstromen vanuit China.

“Ik heb vanmorgen met een tiental klanten gesproken en ze hebben me allemaal verzekerd dat er geen probleem is met de operaties van grensoverschrijdende kapitaalstromen”, schreef hij. LinkedIn-bericht. “Zaken zoals gewoonlijk.”

Lees meer over China van CNBC Pro

Hij zei dat de confrontatie met Mobius een proces kan zijn dat “elke persoon die overzeese transfers wil uitvoeren” onderneemt. Hij zei dat er “nooit een probleem” was met het overmaken van geld in en uit China.

“Voor Mobius werd de kwestie opgeworpen met zijn persoonlijke bankrekening”, schreef Alexander. Mobius is “verre van alleen in zijn frustratie”, benadrukt hij, eraan toevoegend dat anderen soortgelijke problemen hebben ondervonden.

– Iris Wang van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *