China. Onder dwang: varkensvlees en alcohol voor moslims

China, Oeigoeren, Erik Kuijpers

‘Om Oeigoeren beter te integreren met Han-Chinezen’

Van de circa 10 miljoen Oeigoeren die in noordwest China wonen in de ‘Xinjiang Uyghur Autonomous Region (XUAR)’ zitten tussen een en anderhalf miljoen Oeigoeren vast in ‘heropvoedingskampen’. In genoemd gebied ligt ook de ‘Autonome Kazachse Prefectuur Ylli‘ waar mensen van Kazachse komaf in kampen zijn opgesloten.

‘Oeigoeren zijn terroristen’

‘Terroristen’ zegt China. En met terrorist bedoelt China dat je ‘een sterke geloofsovertuiging’ hebt en ‘politiek incorrect’ bent. Oeigoeren die in Egypte de koran hebben bestudeerd komen direct in aanmerking voor zo’n heropvoeding want de koran past niet in het leven dat van een communist wordt verwacht.

China, Oeigoeren, Erik Kuijpers

Deze mensen moeten in de ogen van China dringend opnieuw opgevoed worden opdat ze passen in de gemeenschap die door China is bevolkt met Han-Chinezen. Zij danken hun naam aan de Han rivier en de daarnaar genoemde Han dynastieën die regeerden van circa 200 vC tot 220 in onze jaartelling. Ruim 90% van de bevolking van China is Han-Chinees.

Wat China in Tibet doet doet het ook in Xinjiang (Sinkiang); naar schatting zes miljoen Han-Chinezen zijn verhuisd naar die regio en nu wordt van Oeigoeren verwacht dat ze integreren in de nieuwe gemeenschap. ‘Eenheid tussen nationaliteiten’ is het doel van de Chinese overheid met als enig doel: vrede, voorspoed, harmonie en trouw aan partij en regering. En wie dat niet wil moet maar voelen.

Gedwongen eten van varkensvlees en drinken van alcohol

Ruim een miljoen mensen zijn tegen hun wil vastgezet en om ‘integratie te bevorderen’ worden ze verplicht varkensvlees te eten. Maar het varken is in de ogen van moslims onrein!

Meer en meer komen verhalen naar buiten verteld door mensen die vrijgelaten zijn dat varkensvlees wordt voorgezet aan moslims die bij weigering worden gestraft met eenzame opsluiting en/of met enkele dagen vasten. Varkensvlees wordt geserveerd zonder dat ze het weten maar ook aangekondigd en bij weigering volgt straf.

China, Oeigoeren, Erik Kuijpers

Met Chinees nieuwjaar worden vrije Oeigoeren uitgenodigd de festiviteiten mee te doen en wordt hen alcohol en varkensvlees voorgezet. Bij weigering wordt gedreigd met het heropvoedingskamp.

Zij worden ook gedwongen mee te doen met Chinese festivals die vaak hun wortels hebben in polytheïsme, het geloof in en de verering van meer dan één god. Dat is in de ogen van moslims een doodzonde.

En de wereld zwijgt…….

De goedgevulde Chinese geldbuidel uit het Belt and Road Initiative houdt vele landen in Azië koest en voor andere werelddelen hebben Oeigoeren geen prioriteit.

Bron:

Radio Free Asia; https://tinyurl.com/y6pkeybs

Meer lezen?

Op Trefpunt Azië: https://tinyurl.com/yyuaby2z

Foto’s en prenten

Varken; wikimedia, 1464638.

Kamp in Xinjiang; wikipedia, 58271111

Bier (foto bewerkt); wikimedia, 707997.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 787 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*