China. Hoera, 1 oktober 2019. Wat zijn wij heden blij….!

China, 1 oktober 2019, Erik Kuijpers

Vandaag is het 1 oktober 2019 en is het feest. Groot feest!

De Volksrepubliek China viert haar zeventigste verjaardag en meer dan een miljard mensen plengen tranen van vreugde op deze heugelijke dag! En wensen elkaar nog vele jaren. Er zal ook groot vuurwerk zijn, een schitterende parade, en de grote leider Xi Jinping zal zijn beste pak uit de mottenballen halen om alles bij te wonen.

Overal wapperen de vlaggen en zet men zijn of haar vrolijkste gezicht op want de partij wil dat zo graag. Dan kan de hele wereld zien hoe goed men het daar heeft, vooral wat mensenrechten betreft want China is een lichtend voorbeeld aan de oostelijke hemel!

Dus ook in Tibet!

Het blije beeld mag natuurlijk niet verstoord worden door die lastige Tibetaanse monniken in de resten van wat China van hun tempels en meditatieruimtes heeft overgelaten. Ook daar zal het feest zijn op 1 oktober 2019, potverdrie!

En dus wappert de Chinese vlag van alle tempeldaken en worden monniken gedwongen liederen te zingen die de zegeningen van de communistische partij ophemelen. En, heren, denk aan uw blije lach!

Zij moeten ook de bijeenkomsten bijwonen waar de politiek van de partij wordt verheerlijkt en moeten verdragen dat ook aan burgerwoningen de posters hangen met de gezichten van de grote leiders van China.

Op de media worden video’s getoond van Tibetaanse monniken die blij met de Chinese vlag zwaaien en uit volle borst liedjes zingen over hun loyaliteit aan en hun dank voor de zegeningen van ‘Het Moederland’ waarvan ze ‘nog geen moment’ gescheiden willen worden.

Maar geen pottenkijkers alsjeblieft!

Dat kan natuurlijk niet op 1 oktober 2019. Dus zijn alle buitenlandse toeristen gemaand ten spoedigste de regio te verlaten. De regio Tibet viert het ‘feest van 70 jaar vrijheid’ liefst zonder pottenkijkers……

Nou, wat een feest, mensen!

Bron:

Radio Free Asia; https://tinyurl.com/y2ypzrq2

Meer lezen?

Over sloop van gebouwen in Tibet; https://www.trefpuntazie.com/china-tibetaans-boeddhisme-yachen-gar/

Foto’s en prenten

De feestelijke vlag; wikimedia, 436175.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 833 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*