Celtics sluiten Kristaps Poroshenko in ruil voor drie teams met Wizards, Clippers: bronnen

Door Shams Sarania, Jared Weiss, Josh Robbins, La Murray en Jay King

De Wizards, Celtics en Clippers staan ​​op het punt een ruil van drie teams te voltooien die Kristaps Porchesis naar Boston zou hebben gestuurd, Marcus Morris en de 2023 NBA draft pick naar Washington en Malcolm Brogdon naar Los Angeles. gezegd Atletisch.

De Pages werken nog aan de details en Porzingis’ spelersoptie van $36 miljoen voor volgend seizoen.

De deal wordt beschouwd als een “grote kans”, volgens een bron in de competitie die geïnformeerd is over de onderhandelingen. Boston moet Danilo Gallinari extra salaris sturen om te voldoen aan de aflopende salarislimiet van $ 6,8 miljoen.

De Wizards hebben interesse getoond in het terugbrengen van Porchesis, maar verschillende teams zijn geïnteresseerd in de 7-foot-3 grote man. Washington nam Porsche in februari 2022 over. Vorig seizoen scoorde hij gemiddeld 23,2 punten met 8,4 rebounds en 2,7 assists in 32,6 minuten per wedstrijd.

Morris, 33, scoorde gemiddeld 11,2 punten en vier rebounds in een wedstrijd voor Los Angeles. De 30-jarige Brockton startte vorig seizoen voor het eerst in zijn carrière niet. Hij scoorde gemiddeld 14,9 punten met 4,2 rebounds en 3,7 assists per nacht.

Atletiek Directe analyse:

Waarom verplaatsen tovenaars Porsches?

Sinds de Wizards ermee instemden om Bradley Beal te verhandelen, is het duidelijk dat de nieuwe besluitvormers van de franchise opnieuw willen opbouwen. Vervolgvraag: Hoe ver willen Michael Winger en Will Dawkins gaan? Willen ze helemaal naar de noppen gaan?

Een transactie waarbij Porziņģis betrokken is, geeft zeker aan dat het verscheuren van de selectie tot studs de richting is die de gidsen willen inslaan.

Hoewel de Wizards ermee instemden om Beal te verhandelen, was de terugkeer naar de Wizards beperkt in termen van ontwerpkapitaal dat met een herbouw kon beginnen. Een ruil met drie teams waarbij Porziņģis betrokken was, zou wat meer ontwerpkapitaal kunnen opleveren.

Om ervoor te zorgen dat de Wizards Porcisas nu kunnen verhandelen, moet Porcisas eerst zijn spelersoptie uitoefenen voor het seizoen 2023-24. De optie is $ 36 miljoen waard.

Vandaag is de deadline voor de Porsches om die speleroptie uit te oefenen, wat gedeeltelijk de urgentie verklaart om deze ruil gedaan te krijgen.

Nog een reden voor urgentie: het NBA-ontwerp van 2023 is donderdagavond, en meer ontwerpkapitaal krijgen in een Porches-handel – afhankelijk van wat dat ontwerpkapitaal blijkt te zijn – zou de Wizards de mogelijkheid geven om het te gebruiken op de ontwerpnacht of het ontwerp. Het probeert hogerop te komen in het ontwerp.

READ  Leslie Van Houten: voormalig lid van de Manson-familie vrijgelaten uit de gevangenis in Californië, zegt de ambtenaar

Sinds de Wizards in februari 2022 voor hem hebben geruild, is Porscheis geliefd bij teamgenoten, coaches en teamofficials. Hij had een positieve invloed op zijn jonge teamgenoten, vooral aanvaller Deni Avtija.

Porsches maakte vorig seizoen duidelijk dat hij graag in Washington speelde en blij was dat hij met de franchise een goede langetermijnovereenkomst had. Maar sinds het einde van het seizoen zijn er verschillende veranderingen geweest, waaronder het ontslag van president en algemeen directeur Tommy Shepherd, de handel van Winger, Dawkins en Travis Schlenk en Beal. Porziņģis heeft geen commentaar gegeven op die substantiële veranderingen, maar het is de vraag of hij geïnteresseerd zou zijn in deelname aan de verbouwing.

Een ruil naar Boston zou hem in staat stellen om voor een kampioenschap te strijden. Dat zou zijn Bird-rechten overdragen aan Boston, dat dan vrij zou zijn om hem opnieuw te ondertekenen of over de limiet te gaan om zijn contract te verlengen.

Het is ook belangrijk op te merken dat elke deal die Malcolm Brockton naar de Clippers zou sturen, de Clippers zou elimineren als een potentiële bestemming voor de Wizards om Chris Paul, een van de vertrekkende Suns-spelers in de Beal-handel, binnen te halen. — Robbins

Wat Porsche toevoegt aan Boston

De Celtics zouden een risico nemen op Bourges, die zijn hele carrière al met blessures kampt. Hij heeft nog maar één jaar contract en ervan uitgaande dat hij ervoor kiest om deze ruil te faciliteren, zou hij buiten het seizoen als free agent kunnen vertrekken. Ervan uitgaande dat de kosten niet enorm zijn, zal hij veel logischer zijn in Boston. Hij zal de Celtics meer lijnopties geven in het voorhof. Hij zal de grote line-ups consistenter laten spelen. Hij zal hen voorzien van een constante bron van lage postscores. Hij zal dat allemaal doen zonder de Celtics te dwingen veel van het schieten van buitenaf op te offeren waardoor ze vorig seizoen zo moeilijk te stoppen waren. – Koning

Brockton past in LA

Er zijn verschillende lagen voor een mogelijke overname van Clippers voor Brockton. Wat fitheid betreft, houden de Clippers Brockton in de gaten sinds zijn voorbereidingsproces in 2016, interviewen hem bij de maaidorser en brengen hem naar een training; De Clippers eindigden met Bryce Johnson, een van de meer betreurenswaardige keuzes van een frontoffice onder leiding van Doc Rivers. Brockton ontwikkelde zich tot Rookie of the Year en Sixth Man of the Year.

READ  12.000 ontheemden bij vluchtelingenkamp in Bangladesh

Het voordeel van Brockton nu hij aan zijn achtste NBA-seizoen begint, blijft hetzelfde als altijd: hij is een grote bewaker (1,80 meter, 229 pond) die in staat is om alle drie de perimeterposities te spelen vanwege zijn grootte, vaardigheid en zijn combinatie. Bereidheid om te beschermen. Brockton heeft lange armen, grote handen en speelt met controle. Hij fotografeert op een hoog niveau: 48,4/44,4/87,0, een verhouding van 3,7 tot 1,5 assist-to-turnover.

De keerzijde van Brockton zorgt ervoor dat hij perfect past in het huidige Clippers-syndroom: hij wordt 31 in december, zijn duurzaamheid staat jaar na jaar ter discussie, hij heeft verschillende postseasons afgebroken door een blessure, zijn atletisch vermogen is bijna dieptepunt. , en hij krijgt $ 22,5 miljoen in elk van de volgende twee seizoenen. Brockton dwingt ook geen omzet af, dus hij zal de verdediging in de zwakke punten van de Clippers niet helpen.

De overname van Brockton maakt de vragen van Chris Paul en Russell Westbrook interessant. Zullen de Clippers nog steeds proberen Paul via handel te verwerven? Paul is 38 en wordt in mei 39 in de play-offs; John Stockton, Gary Payton, Jason Kidd, Steve Nash, Derek Fisher en Jason Terry zijn de enige point guards in de postseason-geschiedenis van de NBA die meer dan 15 minuten per wedstrijd spelen. En Fisher, Terry en Kidd waren de enigen op die leeftijd en positie die playoff-series wonnen in mindere en volledig ineffectieve rollen. Het is praktischer voor Brockton om een ​​spelmakende bewaker te krijgen om naast Leonard en George te spelen. Maar het betekent ook dat slechts één van Paul of Westbrook kan worden getekend voor een minimumcontract, en het lijkt erop dat de Clippers op Paul willen wachten voordat ze een beslissing nemen met Westbrook.

READ  Een tijdlijn van de achtervolging van Prins Harry en Meghan Markle in Manhattan

De Clippers die Morris verhandelen, beëindigen een ambtstermijn van vier jaar waarin Morris werd betaald en naar verwachting zou ontwikkelen tot de op twee na beste speler van het team achter Kawhi Leonard en Paul George. Er waren momenten waarop Morris de Clippers zeker hielp, zoals zijn ‘postseason’-run in 2021, waar hij de groten bewaakte, waar hij een hoog percentage van zijn 3’en sloeg, en Morris was de belangrijkste scoremogelijkheid in het seizoen 2022-23, met Leonard en Joris vermist. Actief. Morris was een fysieke aanwezigheid in de rij bij power forward.

Maar Morris’ toch al voldoende atletisch vermogen is de afgelopen drie jaar verder verdampt. Vorig seizoen was Morris een van de minst actieve starters in de NBA wat betreft steals, blocks en offensieve rebound-percentages. Het ontslag van Morris, hoewel niet verantwoordelijk, was niet genoeg om zijn volledige afwezigheid van de rest van de zaal te rechtvaardigen. Hoewel Robert Covington vorig seizoen in feite verschillende keren werd gestoten, duurde het tot eind maart voordat de Clippers de rol van Morris eindelijk herstelden onder gezondheids- en veiligheidsprotocollen en rugkrampen. Trading Morris, die nog een jaar contract heeft, sluit de mogelijkheid uit dat hij volgend seizoen weer meer gaat spelen.

Maar het opent ook het grootste positionele probleem dat het team al heeft, aangezien noch Covington noch Nicholas Badum op dit punt in hun carrière een geweldige starter zullen zijn. Zelfs na deze ruil hebben de Clippers nog meer werk te doen met hun startopstelling. – Murray

Achtergrondverhaal

In maart, Atletisch Porcisis en de Wizards zijn naar verluidt in gesprek over een contractverlenging waarbij Porcisis zijn spelersoptie voor het seizoen 2023-2024 opzegt en een nieuwe langetermijnovereenkomst tekent. De Wizards kunnen Porsche maximaal vier jaar en $ 180 miljoen bieden.

De Celtics vielen in een 0-3 hole tegen de Heat in de Eastern Conference Finals van dit jaar. Miami versloeg Boston met 103-84 om door te gaan naar de finale voordat een Game 7-comeback werd afgedwongen. Boston bereikte voor het laatst de finale in 2022 en verloor in zes wedstrijden van de Warriors.

Verplichte literatuur

(Foto: Lachlan Cunningham / Getty Images)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *