CDC werkt de vaccinatievereiste tegen Covid bij voor reizigers naar de VS

Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen gaan door met een Covid-vaccinatiemandaat voor reizigers die het land binnenkomen – hoewel er geen bewijs is dat het de infectiecijfers verlaagt.

Toen de federale regering op 11 mei officieel een einde maakte aan de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid in het land, werd verwacht dat het impopulaire beleid zou worden geschrapt.

Maar in een aankondiging op donderdag hebben de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) het beleid vernieuwd in plaats van het op te geven.

De Verenigde Staten staan ​​reizigers toe die op of na 16 augustus ten minste één dosis vaccin hebben gekregen. De CDC zegt dat dit komt omdat veel mensen die vanaf deze datum een ​​dosis hebben gekregen, mogelijk een veiligere bipolaire injectie hebben gekregen.

Het naleven van het vaccinmandaat maakt van Amerika een internationale buitenstaander. Sommige Bezoekers moeten een Covid-vaccin hebben om landen als Angola en Indonesië binnen te komen.

De CDC zegt dat het mensen die slechts één Covid-vaccin hebben gekregen, vanaf 16 augustus 2022 het land zal toelaten. Ze worden als volledig gevaccineerd beschouwd

Recente studies hebben aangetoond dat Covid-vaccins weliswaar ziekenhuisopnames en sterfgevallen voorkomen, maar niet effectief zijn in het voorkomen van de verspreiding van het virus.

Artikel gepubliceerd in 2022 New England Journal of Medicine Na 25 weken daalde de bescherming van het Pfizer-vaccin tegen Omicron-infectie tot slechts negen procent.

Een booster-injectie verhoogde deze bescherming aanvankelijk tot 67 procent, maar na twee weken was dit teruggebracht tot 45 procent.

Experts hebben eerder kritiek geuit op de beslissing om het beleid uit het Covid-tijdperk ‘uit de pas’ te houden met de rest van de wereld.

READ  iSpace: Japanse maanlander mogelijk gecrasht

Dr. Doug Badger, senior research fellow bij de Heritage Foundation, vertelde aan DailyMail.com: ‘Noch de EU, noch Canada legt een dergelijke eis op.

‘Vaccins verminderen het risico dat een geïnfecteerde persoon een ernstige ziekte krijgt, maar voorkomen de overdracht niet.

‘De administratie moet de wetenschap volgen en dit beleid intrekken.’

In zijn update zei de CDC: ‘Omdat de vaccingegevens van sommige reizigers niet aangeven of recente Moderna- of Pfizer-doses dichotoom waren, zal de CDC degenen overwegen met gegevens over een enkele dosis Moderna- of Pfizer-vaccin gegeven op of na 16 augustus 2022. . Om te voldoen aan de vereisten van de herziene order voor vluchten naar de Verenigde Staten.

‘Deze datum is gekozen omdat het een eerdere datum vertegenwoordigt waarop passagiers een dubbele boost hadden kunnen krijgen.’

Er staat dat de huidige Covid-vaccinatievereisten voor buitenlanders die per vliegtuig in de VS aankomen, op 11 mei 2023 aflopen. Verkeersveiligheidsadministratie.

Maar de autoriteiten hebben ervoor gekozen om deze polissen eerder te verlengen dan de eerdere vervaldata.

De regels waren eerder op 11 april verlopen, maar werden minuten voor de deadline met nog een maand verlengd.

Bivalente boosters zijn specifiek gericht op de omicron-variant, in tegenstelling tot de oorspronkelijke vaccins die gericht waren op de vroege Wuhan-stam van het virus.

Wetenschappers beweren dat dit betekent dat ze een betere bescherming bieden tegen ernstige ziekten en overlijden door de momenteel circulerende stammen.

De meeste landen hebben de vaccinatievereisten voor bezoekers al geschrapt, terwijl er steeds meer aanwijzingen zijn dat ze de verspreiding van het virus niet hebben vertraagd.

READ  Lanceringsdatum SpaceX Crew-6 uitgesteld

Het VK schrapte de Covid-vaccinatieplicht voor bezoekers in maart vorig jaar, nu een jaar geleden.

Frankrijk volgde in augustus, terwijl de Europese Unie in december alle Covid-gerelateerde reisvereisten voor haar leden ophief.

China vereist, in lijn met de rest van de wereld, niet dat reizigers het Covid-vaccin hebben.

Er staat echter dat ze ten minste 48 uur voorafgaand aan de reis een negatief Covid-testresultaat moeten hebben ontvangen.

Er is nu een grotere mate van immuniteit onder de bevolking door vaccins of eerdere infecties dan in de begindagen van de pandemie.

In februari vorig jaar schatte John Hopkins dat drie op de vier Amerikanen een zekere mate van immuniteit tegen Covid hebben. Het ziet ernaar uit dat de huidige situatie nog hoger zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *