Cash App-oprichter Bob Lee Overlijden: techneut gearresteerd in moordzaak

afbeeldingsbron, Twitter/Bob Lee

afbeelding bijschrift,

Een eerbetoon aan Bob Lee die de populaire Cash App heeft opgericht en voor MobileCoin heeft gewerkt

De politie heeft een zelfbenoemde tech-ondernemer gearresteerd in verband met de steekpartij in San Francisco van Cash-app-oprichter Bob Lee.

De verdachte is de 38-jarige Nima Momeni uit Emeryville, Californië. De heer Lee en de heer Momeni kenden elkaar, aldus de politie.

Volgens het LinkedIn-profiel van de heer Momeni is hij een technologieconsultant en start-upeigenaar.

De politie vond de heer Lee, 43, bewusteloos met steekwonden nabij het centrum van San Francisco op 4 april.

Hij raakte ernstig gewond en overleed in het ziekenhuis.

Tijdens een persconferentie op donderdag kondigde de politiechef van San Francisco, William Scott, de arrestatie van Momeni aan.

De heer Scott zei dat de heer Momeni was beschuldigd van moord en nu wordt vastgehouden in de gevangenis van San Francisco County.

Hij ging niet in op hoe meneer Lee en de verdachte elkaar kenden.

In 2011 werd de heer Momeni beschuldigd van een misdrijf wegens het dragen van een wisselplaat, blijkt uit het strafregister, maar de zaak werd afgewezen nadat hij een pleidooi had aanvaard.

De heer Momeni’s LinkedIn zegt dat hij de eigenaar is van Expand IT, Inc.

Aanklagers eisen borgtocht voor de heer Momeni. Het proces staat gepland voor vrijdag.

De heer Scott zei dat de arrestatie “niet gesloten” was en dat er een onderzoek naar de dood van de heer Lee aan de gang was.

Volgens politiebronnen zei Mission Local dat de heer Lee en de verdachte samen in een voertuig zaten en ruzie hadden voordat de heer Lee werd neergestoken.

Politieagenten reageerden voor het eerst op meldingen van een steekpartij rond 02:35 lokale tijd (09:35 GMT) op 4 april.

De San Francisco Standard heeft camerabeelden gezien waarop meneer Lee door een verlaten steegje loopt, op zoek naar hulp.

Men kan hem zien strompelen naar een geparkeerde auto, zijn shirt opheffend om zijn verwonding te onthullen, maar het voertuig rijdt weg voordat de tech-ondernemer op de grond valt.

De politie vond de heer Lee bewusteloos met twee steekwonden in zijn borst in het Rincon Hill-gebied en begon eerste hulp te verlenen alvorens hem naar het ziekenhuis te brengen.

Hij was de Chief Product Officer van cryptocurrency-bedrijf MobileCoin.

De heer Lee wordt ook gecrediteerd voor het oprichten van Cash App, een smartphone-gebaseerd platform dat het mogelijk maakt om geld van persoon tot persoon over te maken. Volgens Forbes is de app populair in de VS en is hij 40 miljard dollar waard.

Zijn dood trok veel eerbetoon van figuren in de Amerikaanse technologie-industrie.

Het leidde ook tot kritiek van ambtenaren in San Francisco vanwege hun reactie op de gewelddadige misdaad van de stad.

Tijdens de persconferentie van donderdag prees de openbaar aanklager van San Francisco, Brooke Jenkins, haar kantoor en de politie omdat ze “onvermoeibaar werkten” om de zaak van de heer Lee en andere zaken op te lossen.

Hij beschuldigde ook degenen die de moord op Lee in verband brachten met de algemene veiligheid in San Francisco van het afleggen van “onverantwoordelijke en onverantwoordelijke” verklaringen.

Mevrouw Jenkins noemde Elon Musk specifiek bij naam, Lee twitterde na de steekpartij “Gewelddadige misdaad in San Francisco is wreed en zelfs als de aanvallers worden gepakt, worden ze onmiddellijk vrijgelaten.”

Tweets zoals degene die hij zei “veronderstelden valse omstandigheden rond de dood van meneer Lee [and] hielp de wereld te misleiden in hun kijk op San Francisco”.

Volgens politiestatistieken is het aantal moorden in San Francisco redelijk constant. Vorig jaar waren er 56 moorden en het jaar daarvoor 56. De stad ligt op schema voor een vergelijkbaar aantal moorden dit jaar.

Volgens de San Francisco Chronicle heeft de stad een ongewoon hoog aantal vermogensdelicten, zoals inbraak en diefstal, hoewel de gemiddelde geweldsmisdrijven laag zijn in vergelijking met andere Amerikaanse steden.

Whole Foods sloot maandag tijdelijk zijn flagshipstore in San Francisco.

Ook andere retailers, zoals Walgreens en Target, hebben de afgelopen jaren vestigingen in de stad gesloten of openingstijden verkort vanwege criminaliteit.

READ  Beurs Vandaag: Live Updates

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *