Carvana-aandelen schieten omhoog naar deal van $ 1,2 miljard om schulden te verminderen Een belangrijke winstmaatstaf stijgt

Caravan (CVNA) kondigde een deal aan om zijn schuld met $ 1,2 miljard te verminderen en bereikte een grote uitverkoop in het tweede kwartaal, terwijl een belangrijke winstmaatstaf steeg. Carvana-aandelen stegen.

De onrustige online dealer van gebruikte auto’s zei dat het 83% van de bankbiljetten die tussen 2025 en 2027 vervallen, zal afschrijven. Dit zal de kosten van het aflossen van schulden de komende twee jaar met meer dan $ 430 miljoen per jaar verlagen. Vóór de deal bestond $ 8,5 miljard van Carvana’s totale schuld uit ongedekte bankbiljetten.

“Deze transactie vergroot onze financiële flexibiliteit aanzienlijk door onze totale schuld te verminderen, looptijden te verlengen en looptijden te verkorten, en we blijven ons plan uitvoeren om terug te keren naar aanzienlijke winstgevendheid en groei”, zei Carvana CFO Mark Jenkins in een verklaring.

Carvana zei woensdag dat het tijdens de herstructurering zal proberen tot $ 1 miljard op te halen via een aandelenverkoop.

Carvana-inkomsten

In het tweede kwartaal verloor Carvana 55 cent per aandeel op een omzet van 2,968 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte Carvana een verlies van $ 2,35 per aandeel op een omzet van $ 3,884 miljard.

Analisten rekenden volgens FactSet gemiddeld op een verlies van $1,15 per aandeel en een omzet van $2,589 miljard.

De brutowinst per eenheid, of GPU, een nauwlettend gevolgde statistiek, bereikte $ 6.520, een stijging van 94% ten opzichte van een jaar geleden. Dat overtrof het vorige beste kwartaal – Q2 2021 – met 27%, zei Carvana.

Het bedrijf verkocht tijdens het kwartaal 76.530 winkelunits en 46.453 groothandelsunits. Winkeleenheden daalden vanaf het eerste kwartaal, terwijl groothandelseenheden stegen. Beide daalden ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

READ  James Harden, 76ers om handelsscenario's te verkennen; Laatste nieuws, geruchten, transacties

Voor het derde kwartaal verwacht Carvana zijn tweede opeenvolgende kwartaal met een positieve Adjusted EBITDA te behalen.

Carvana aandeel

De aandelen van Carvana stegen vandaag bijna 38% tot 54,91 op de aandelenmarkt. CVNA-aandelen stegen dinsdag met 9% tot 39,80 in zware handel.

Een rapport van Reuters bracht de stijging van woensdag in verband met mogelijke korte druk. Meer dan de helft van de openbaar verkrijgbare aandelen van Carvana is per 18 juli short gegaan, aldus het rapport.

Een fysieke concurrent Carmax (KMX), wat de online verkoop een boost gaf, die met 0,4% steeg tot 86,19.

Carvana-aandelen daalden tijdens de handel op dinsdag nadat het bedrijf de datum van het winstrapport plotseling met twee weken had opgeschoven.

Year-to-date is het aandeel nu met 960% gestegen, inclusief een winst van 482% over de afgelopen drie maanden.

Maar het blijft ver onder het hoogste punt ooit van $ 376,83 voor augustus 2021. Het aandeel Carvana kelderde als gevolg van wanbeheer tijdens de Covid-19-pandemie en een hoge schuldenlast.

Carvana beweert de grootste online verkoper van gebruikte auto’s in het land te zijn.

Jij ook:

Dit zijn de 5 beste aandelen om nu te kopen en te bekijken

Aandelen om in de gaten te houden: best beoordeelde IPO’s, large caps en groeiaandelen

Vind de nieuwste aandelen in koopzones met MarketSmith

Waarom deze IBD-tool het zoeken naar de beste aandelen gemakkelijk maakt

Terwijl de Carvana stijgt, stijgt de Tau; Tesla, Netflix op band

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *