Captains of industry torpedeerden nieuw persoonsbewijs


ONTHULLENDE EXTRA EDITIE DA NONSENSE TIMES

 

DaNonsenseTimes-300x139

 

Door onze speciale spoorzoekert Drs. Onno Peilbaar

Het plan om een nieuw persoonsbewijs te introduceren met informatiechip over beroep en inkomen is niet op sterk water gezet vanwege kabaal over schending van privacy door wat Facebook-gebruikers. Da Nonsense Times kan onthullen dat dit prima voornemen van de Voorzitter van de League of Military Gentlemen (LMG) de nek is omgedraaid door een rebelse kongsi van giga-verdieners.

In die kring ontstond oproer nadat een gefrustreerde hoge ambtenaar van het naar werk snakkende departement ‘Sociale Rechtvaardigheid’ deze krant had laten weten dat op het nieuwe persoonsbewijs ook een onzichtbare ‘geld-tracker’ zou worden aangebracht. Via een ingenieus en  onhackbaar follow-the-money-system zou inzichtelijk worden gemaakt welke geldstromen de houd(st)er van het persoonsbewijs aanspreekt voor zakelijke en privé-transacties boven 2000 baht.

Onze speciale spoorzoekert Onno Peilbaar kreeg vervolgens uit leading business circles te horen dat de LMG op deze manier bezig was ‘natuurlijke bondgenoten’ tegen zich in het harnas te jagen. ‘Returning happiness to the people vinden wij prima,’ zei een malcontente multimiljardair, ‘maar niet over onze rug. Thailand is toch geen socialistische heilstaat?’

Hij benadrukte dat hij en andere giga-graaiers al de nodige offers brengen. ‘We zijn na het chips-verhaal onmiddellijk gestopt met incognito gebruik van gratis openbaar vervoer voor de allerarmsten. Ook vermommen we ons niet langer als povere plattelanders om agrarische subsidies op te strijken. Dat is een forse snee in onze neus, maar we willen net als andere positief en constructief ingestelde burgers ons aandeel leveren aan de terugkeer van geluksgevoel aan al onze Thai.’ zei hij.

Thailand zou met de combi chip & money-tracker wereldleider zijn geworden in state-of-the-art persoonsbewijzen. ‘Het is een ingenieuze manier om banktegoeden op bijvoorbeeld de Kaaiman-eilanden te traceren,’ verklaarde een financial investigator van Interpol desgevraagd tegen DNT. ‘Tal van duistere transacties zouden zo transparant als de pest worden door invoering van dit persoonsbewijs world wide’, zei hij.

DNT, Thai persoonsbewijs, Hans Geleijnse
…. bar-wasserette begonnen ….

‘Ik zie in mijn boekhouding dat die Thais deze noviteit al hebben doorverkocht aan de Amerikanen. Nou, dan kunnen wij het wel schudden.’ verzekerde een filiaalhoudster van Cayman Coins Laundering unLtd. ‘Ik ben een bar-wasserette begonnen.’

DNT heeft van de persoonlijk woordvoerder van de LMG-voorzitter een indirecte bevestiging gekregen van het sensationele nieuws. ‘Wij vinden dat Facebook-verhaal wel mooi“, zei hij, op voorwaarde van absolute anonimiteit. ‘Maar als u uw nieuwtje geloofwaardiger wilt maken verwijs ik u naar het commentaar dat de Voorzitter gaf aan de Bangkok Post.’

In de Bangkok Post zegt hij: ‘We kunnen niet zomaar een pak poen naar gemeenschapsvoorzieningen gooien. We moeten onderscheid maken tussen wie die steun nodig heeft en wie niet. Dat is wat anders dan discriminatie naar klasse.’


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

 1. Soms hoeft de Nonsense Times alleen maar naar de realiteit te kijken voor copij. Dit was mijn reactie op Facebook nadat ik het nieuwe briljante plan van de Generalisimo op mij had laten inwerken:

  Oh dear, the dear General wants Thais to carry around an ID with their occupation and salary on it. Well, he’s thinking about it..
  Civil Servant: So you’re a Hipster?
  Hipster: “That’s incorrect, I’m a disco dancer now..
  Civil Servant: Whatever. And you make 29000 baht a month?
  Former Hipster: That’s incorrect too. I made that last year, now I’m making 46000 baht in a good month.
  Civil Servant: Why isn’t that on your card?
  Disco dancer: There’s no room on that card…

  (duizenden likes)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.