Cambodja: Premier Hun Sen laat levensverhaal vastleggen in een TV-drama

Cambodja: Premier Hun Sen laat levensverhaal vastleggen in een TV-drama
Hun Sen neemt een militaire parade af. Foto: Facebookpagina Hun Sen.

Premier Hun Sen van Cambodja heeft een commissie de opdracht gegeven om zijn levensverhaal in een tv-drama gieten. De serie gaat ‘The Son Under the Full Moon’, heten. De commissie wordt geleid door filmmaker en regisseur Mao Ayuth.

De tv-serie heeft dezelfde naam als een oude radioserie over het leven van Hun Sen, die eerder is uitgebracht. Sinds de regisseur de klus toegewezen heeft gekregen is hij bezig met het vinden van rekwisieten die bij de verschillende tijdsperioden horen. Zoals motorfietsen uit de desbetreffende tijdperken. En doet hij onderzoek naar onder meer hoe men er toen uitzag met bijvoorbeeld kapsels en kleding. “We moeten dit zorgvuldig en grondig te doen, want het is historisch”, aldus Ayuth.

Koning Sdach Kan

Ayuth zijn laatste werk was een film van een miljoen dollar over Sdach Kan. Een 16e-eeuwse koning en een van Hun Sens’ favoriete historische figuren. In 2006 schreef de premier een voorwoord in een boek over Kan, waarin hij de koning prees voor zijn baanbrekende klassenstrijd en democratie. In de afgelopen jaren zijn verschillende beelden van de vorst gebouwd met een opvallende gelijkenis van de premier.

Kan’s verhaal is die van de opkomst van een gewone dichter bij de troon, een parallel met Hun Sen’s levens en zijn nederige oorsprong. Volgens een regeringswoordvoerder zijn er veel historische verhalen over Cambodja te vertellen. Niet alleen over Hun Sen, maar ook over de opkomst van het land sinds het verkrijgen van de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1953. Volgens hem zal de tv-serie jongeren aanmoedigen om zich in te zetten om de natie welvarend en onafhankelijk te houden.

Levensverhaal Hun Sen

In het drama ‘The Son Under the Full Moon’ is de hoofdpersoon de zoon van een landbouwer die worstelt met zijn leven, van alles meemaakt, om vervolgens de langstzittende eerste minister in de wereld te worden. Ayuth weet niet wanneer de eerste opnamen voor de serie worden gemaakt en waar. Ook is de financiering nog niet rond. Op dit moment doen wetenschappers historisch onderzoek, zegt hij, om materiaal te verzamelen voor de productie van het levensverhaal van Hun Sen.

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*