Cambodja: Het ‘groene goud’ naar 7 miljoen toeristen

Cambodja, Angkor Wat, Michael Klinkhamer
Angkor Wat. Foto ©Michael Klinkhamer

In 2018 bezochten meer dan 6,2 miljoen buitenlandse toeristen Cambodja, wat het land rond de 4,35 miljard dollar opbracht. Dit werd door de Cambodjaanse minister voor Toerisme Thong Khon vol trots meegedeeld tijdens de National Clean City Day, die dinsdag in Phnom Penh plaatsvond. In geld betekent het een toename van 19,8 procent en in aankomsten van toeristen een stijging van 10,7 procent. China was met bijna twee miljoen toeristen de grootste toeleverancier.

De toeristenindustrie wordt door de Cambodjaanse premier Hun Sen omschreven als ‘het groende goud’ en is een van de belangrijkste economische steunpilaren. Geschat wordt dat rond de een miljoen mensen afhankelijk zijn van toerisme, wat op een bevolking van zestien miljoen een enorm aantal is. Naar verwacht wordt zal het aantal toeristen in 2020 stijgen naar 7,5 miljoen, die samen 6 miljard dollar het land binnen brengen. De negatieve kant is echter, dat sommige plaatsen, zoals het werelderfgoed van Anghor, nu al te lijden van hebben van overtoerisme.

De Cambodjaanse economie groeide vorig jaar met 7,5 procent, terwijl het aantal mensen beneden de armoedegrens  afnam met 10 procent.

Bron: TTR weekly

Meer op Trefpunt over Cambodja, massatoerisme en Angkor Wat
Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.