Californië zet zich schrap voor zeldzame weersomstandigheden, waaronder sneeuwstormen en sneeuw

Sneeuwstormen worden doorgaans niet geassocieerd met Zuid-Californië, maar de bewoners zetten zich schrap voor een krachtige winterstorm op donderdag, waarvan voorspellers waarschuwden dat bergpassen onbegaanbaar zouden kunnen worden.

Volgens voorspellers van het National Weather Service-kantoor in Los Angeles worden vanaf vrijdag windsnelheden van 55 tot 75 mph en tot zeven voet sneeuw verwacht. zei donderdagochtend.

Er is ook bediening Waarschuwing voor winterstorm afgegeven Het waarschuwt tot begin vrijdag voor “extreem gevaarlijke bergomstandigheden” voor de bergen van de provincies Los Angeles, Ventura en Santa Barbara. Van vrijdag tot en met zaterdag is er een zeldzame sneeuwstormwaarschuwing voor dezelfde gebieden.

“Deze sneeuwstormwaarschuwing is iets wat onze gemeenschap niet gewend is te horen”, zegt Jackie Ruiz, voorlichtingsfunctionaris van het Santa Barbara County Office of Emergency Management. Hij zei dat de boodschap van de provincie eenvoudig is: “Als je niet de deur uit hoeft, blijf dan thuis.”

Dit is niet de eerste sneeuwstormwaarschuwing van het Weather Service-kantoor in Los Angeles, maar het bestaat al tientallen jaren. De gegevens van het bureau gaan terug tot 2006, dus de voorspellers, zo gewend aan het geven van waarschuwingen voor hoge golven en waarschuwingen voor plotselinge overstromingen, weten niet wanneer hun laatste sneeuwstormwaarschuwing was. Na een tijdje vonden ze er een Uitgebracht op 4 februari 1989.

Vanaf donderdagmiddag bleef het kantoor in San Diego sneeuwstormwaarschuwingen geven voor San Bernardino County door de San Bernardino Mountains, de eerste sneeuwstormwaarschuwing van het kantoor.

Terwijl Californië worstelde met zijn ongebruikelijke weer, trof de zware storm een ​​gebied dat gevoelig was voor sneeuwval: in het middenwesten zaten honderdduizenden klanten donderdag vroeg zonder stroom, honderden scholen waren gesloten en het luchtverkeer stond stil. .

READ  Het lichaam van Obama's persoonlijke chef-kok is teruggevonden in het Martha's Vineyard-meer

Voorspellers in Los Angeles Hij beschreef de storm die het gebied trof Gevaarlijk, en ze voorspellen tot zeven voet sneeuw in gebieden boven 4.500 voet boven zeeniveau. Op hoogtes onder de 2.500 voet worden minder hoeveelheden van één tot zes inch verwacht.

De laaggelegen sneeuw is mogelijk de grootste sneeuwval van 24 tot 48 uur in decennia, waarschijnlijk sinds de sneeuwstorm van 1989. Opstoppingen in het verkeer – Voor de heuvels van Ventura County en Los Angeles County, zeiden voorspellers.

“Het komt allemaal neer op een groot sneeuwevenement”, zegt Andrew Roark, senior voorspeller op het kantoor van de Weather Service in Los Angeles.

Iemand die in het centrum van Los Angeles staat, kan een 3.000 meter hoge bergtop zien waar normaal gesproken sneeuw op ligt, zei meneer. zei Roark. Op zaterdag zal die sneeuw zich langs de berg uitstrekken en meer sneeuw laten zien dan een typische winterstorm.

Maar verwacht niet dat het Hollywood-bord in de met sneeuw bedekte bergen verdwijnt.

“De Hollywood Hills worden de sneeuw bespaard, maar de San Gabriels achter het Hollywood-bord zeker niet”, zei dhr. zei Roark.

Los Angeles is omgeven door bergen en als er zware sneeuwval is, wordt de weg erdoorheen afgesloten.

Emily Montanez, woordvoerster van het Office of Emergency Management van Los Angeles County, zei dat de grootste zorg met extreem weer het verkeer is. Volgens KTLAIJzige omstandigheden droegen bij aan een opeenstapeling van 20 auto’s ’s nachts op de Interstate 10 in Usaiba.

Sneeuw zou de Interstate 10 door Zuid-Californië kunnen blijven beïnvloeden, wat “iets is dat we niet vaak zien”, zei Samantha Connelly, een meteoroloog bij het Weather Service-kantoor in San Diego.

READ  Vijf planeten staan ​​in een rij aan de nachtelijke hemel. Hier leest u hoe u de parade kunt bekijken

Op vrijdag zal de sneeuwgrens stijgen als warme lucht van een zwakke atmosferische rivier Zuid-Californië binnenstroomt, waardoor de sneeuw tot 4500 voet wordt opgetild.

Die sneeuw werd met de nodige voorzichtigheid begroet in Big Bear Mountain Resort, ongeveer 160 kilometer ten oosten van Los Angeles. Justin Canton, een woordvoerder van het resort, zei dat er in 24 uur ongeveer 60 cm sneeuw op de berg was gevallen en dat er nog meer op komst was.

“We raden iedereen die geen ervaring heeft met autorijden in deze extreme omstandigheden ten zeerste aan om hun reis van en naar de berg uit te stellen”, zei hij.

Gebieden langs de kust en valleien kunnen zaterdagnacht tot vijf centimeter dunne regen zien, zeiden voorspellers, met de zwaarste hoeveelheden in de uitlopers, waar de zwaarste regenval zou kunnen stoppen. Wanneer een storm tot stilstand komt, kan het in hetzelfde gebied gedurende een lange periode hevige regenval veroorzaken, waardoor het risico op plotselinge overstromingen en lawines toeneemt.

In het noorden waren de Santa Cruz Mountains Er is sneeuwval gemeld tot 500 voet Donderdag.

Terwijl grotere steden zoals Sacramento naar verwachting niet dezelfde sneeuwtotalen zullen zien als de omliggende bergen, kan de Upper Sacramento Valley meetbare sneeuw ervaren voordat de storm voorbij is.

Sneeuw kan ook vallen in plaatsen zoals Red Bluff, ongeveer 160 kilometer ten noorden van Sacramento, waar al 21 jaar geen meetbare sneeuw is gevallen, zei Katrina Hand, een voorspeller van de weerdienst in Sacramento.

Voorspellers in het kantoor in Sacramento waarschuwden voor mogelijke onweersbuien tijdens de sneeuwstorm, inclusief de mogelijkheid van onweersbuien, samen met bliksem en donder. Sneeuw dempt het geluid van de donder en geeft het een uniek geluid.

READ  De Nuggets leiden de Lakers met 3-0

Weerdienst kantoor in Hanford, Californië, ongeveer 30 mijl ten zuiden van Fresno, gewaarschuwd “Zware sneeuwval in de bergen en sneeuw in de uitlopers zullen het reizen de hele zaterdag verstoren.”

In de Sierra Nevada is al sneeuwdek aanwezig Boven gemiddeld In deze tijd van het jaar wordt er meer sneeuw voorspeld. Hoewel sneeuw niets nieuws is in het gebied, riepen voorspellers in Reno, Nevada, op tot een zware storm die het reizen zou kunnen verstoren.

“Hoewel we niet definitief kunnen zeggen dat de weg zal worden afgesloten, en we hebben hier ook geen controle over, hebben gebeurtenissen in het verleden zeker vergelijkbare gevolgen gehad.” zeiden voorspellers.

Vrijdag is er een hoog lawinegevaar in de Sierra Nevada Lawinevoorspellingscentrum.

Voorspellers in Oregon Hij zei dat de storm donderdagochtend in delen van de staat “hoog” blijft in termen van sneeuwval. Op woensdag produceerde de storm 10,8 inch sneeuw in Portland, wat de op een na meest sneeuwrijke dag ooit markeerde, waar voorspellers Dat twitterde hij.

Op donderdag werd verwacht dat de storm weg zou trekken van Oregon en de westkust zou omhelzen terwijl hij naar het zuiden trok in de richting van Zuid-Californië, met gevaarlijke omstandigheden tot gevolg.

Dit zal niet de laatste winterstorm zijn die het gebied treft; Voorspellers van All Weather Service-kantoren in Californië voorspellen begin volgende week een nieuwe storm.

Remy TuminBijgedragen verslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *