Thailand. Worden buitenlanders ook ingeënt tegen Covid-19?

Vaccinatie Coronavirus Virus
Foto: Pixabay

Buitenlanders verblijvend in Thailand zouden wel eens tussen wal en schip kunnen vallen wat Covid-19 vaccinaties betreft. De Thaise overheid denkt tegen het einde van dit jaar de helft van de bevolking te hebben ingeënt. De Thaise firma Siam Bioscience is bezig met het produceren van het AstraZeneca’s Covid-19 vaccine. Dit werd ontwikkeld in samenwerking met de Oxford University.

Verwacht wordt dat dit vaccin in mei beschikbaar komt. Te midden van de nieuwe uitbraak werd bovendien het Chinese vaccin van SinovacBiotech besteld, dat volgende maand zal aankomen.

Maar hoe zit het met buitenlanders die in Thailand wonen? Een woordvoerder van het Disease Control Department vertelde aan Coconuts, dat sommige buitenlanders misschien in aanmerking zullen komen voor gratis vaccinatie. ‘Buitenlanders die hier werken en belasting betalen, kunnen het misschien krijgen. Maar ik ben er vrij zeker van dat ze achter in de rij zullen moeten aansluiten’.

Ook vertelde regeringswoordvoerder Kemmika Intanin aan Coconuts dat het ter beschikking stellen van het vaccin aan buitenlanders nog niet aan de orde is geweest.

Een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Bangkok, vertelde Trefpunt Azië nog niet te beschikken over informatie aangaande het inenten van Nederlanders woonachtig in Thailand. De Amerikaanse Ambassade heeft daarentegen al laten weten dat de Amerikaanse regering geen plannen heeft om Amerikanen op ‘privé’ basis wonend in het buitenland van het vaccin te voorzien.

Ook op Trefpunt Azië: Een kolossaal coronaal jaar

Over Antonin Cee 200 Artikelen
Antonin Cee woont sinds eind jaren tachtig in Chiangmai en voerde themareizen uit. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Montpellier in Frankrijk en werkte enige tijd als redacteur bij The Nation in Bangkok. Ook schreef hij artikelen voor verschillende Nederlandse, Belgische en Engelstalige magazines. Met zijn achttienjarige dochter vormt hij een eenoudergezin en brengt elk jaar enige tijd door in Zuid-Frankrijk. Hij publiceerde een verhalenbundel getiteld 'Inheems Kruid'. Onlangs bracht hij zijn tweede boek 'Thailand tegen het Licht' uit. Beide boeken zijn zonder verzendkosten te bestellen bij www.amazon.de.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*