Broward County, Florida: Ernstige overstromingen in de omgeving van Fort Lauderdale met een record aan regenval

(CNN) Fort Lauderdale en delen van Zuid-Florida werden woensdagavond overspoeld door aanzienlijke regenval tijdens een regenbui van een halve eeuw, wat leidde tot een plotselinge overstroming in Broward County en een burgemeester die de zondvloed ‘de ergste overstroming die ik ooit heb gezien’ noemde. Ooit gezien.”

Volgens een vroege donderdagupdate van het National Weather Service-kantoor in Miami, heeft 14 tot 20 inch regen sinds woensdagmiddag het grotere metrogebied van Fort Lauderdale doorweekt.

“Hoewel de zware regenval voorbij is, blijven veel wegen gesloten”, zei de weerdienst, eraan toevoegend dat de overstromingen naar verwachting zullen aanhouden.

Broward County is er een onder Overstromingsgevaar vanaf 8 uur ’s ochtends, zei de Miami Weather Service.

Eerder, Er was Fort Lauderdale “Verschillende delen van de stad hebben te maken met ernstige overstromingen”, zei Fort Lauderdale Fire Rescue op sociale media en waarschuwde voertuigen om van de wegen te blijven omdat ze vast kunnen komen te zitten of kunnen verdrinken.

A Plotselinge overstroming noodgeval — Een overstromingswaarschuwing die van kracht was voor delen van Zuid-Florida, inclusief Fort Lauderdale, liep donderdagochtend vroeg af.

“Dit is een bijzonder gevaarlijke situatie”, waarschuwde de NWS. “Ga nu naar hoger gelegen gebied! Dit is een zeer gevaarlijke en levensbedreigende situatie. Probeer niet te reizen voordat u uit een gebied bent dat onderhevig is aan overstromingen of een evacuatiebevel.”

Hollywood, De burgemeester van Florida, Josh Levy, zei tegen CNN dat “het stadspersoneel er alles aan doet” om waar mogelijk pompen te gebruiken en de riolering schoon te houden.

“We hebben sinds middernacht 12 inch regen geregistreerd, bovenop dagen van non-stop regen,” zei Levy. “Er zijn uitgebreide overstromingen in onze stad en in heel Zuid-Florida omdat de grond al verzadigd is. Veel wegen zijn onbegaanbaar. Talrijke voertuigen zijn gestrand en achtergelaten in het midden van onze wegen.

READ  Corruptieschandaal in Oekraïne: VS belooft 'strikte monitoring' van hulp

“Ik woon hier al mijn hele leven. Dit is de ergste overstroming die ik ooit heb gezien”, zei hij.

Functionarissen van Fort Lauderdale zullen het noodoperatiecentrum activeren en de lokale noodtoestand afkondigen, waarbij donderdagochtend in een verklaring wordt gezegd dat airboats en high-clearance-voertuigen zijn beveiligd door het sheriffkantoor van de provincie en de Florida Wildlife Commission.

“Het personeel evalueert parkfaciliteiten om ze om te vormen tot opvang- / herenigingscentra voor individuen die getroffen zijn door plotselinge overstromingen. We verwachten deze zo snel mogelijk te openen”, aldus de stad. “Er is geen elektriciteit in het stadhuis. We hebben meldingen van wateroverlast op de eerste verdieping van het gebouw Transport en Mobiliteit (TAM).”

Het systeem van de stad is ontworpen om in een periode van 24 uur ten minste 3 inch regen te ontvangen, maar ze hebben “meer dan 12 in de directe nabijheid ontvangen”. Serviceploegen zullen op pad zijn om te reageren op meldingen van overstromingen en zorgen.”

CNN heeft contact opgenomen met stads- en provincieambtenaren voor meer informatie.

In het gebied zijn woensdag vier tornadowaarschuwingen afgegeven.

Delen van Florida, waaronder Fort Lauderdale, Miami en Jacksonville, hebben een categorie 2 van de 5, een klein risico op zware stormen donderdag, volgens het Storm Prediction Center.

Grote delen van Broward County liepen onder water

Ambtenaren vragen inwoners om niet te rijden of te reizen in Fort Lauderdale Te midden van de stormen.

“Voortdurend reageren op oproepen voor reddingsdiensten van politie en brandweer”, zei het Stad Fort Lauderdale aldus een persbericht op woensdagavond. “Bemanningen van openbare werken maken rioleringen schoon en laten pompen draaien om het water snel te verminderen. Er worden inspanningen geleverd om verkeersopstoppingen te verminderen met een prioriteitssignaal om mensen te helpen de stad te verlaten. We vragen chauffeurs om van de wegen te blijven en de stad Fort Lauderdale te vermijden tot het water zakt.”

READ  Gurman: 'Veel nieuwe Macs' worden volgende week aangekondigd tijdens 'Apple's langste ooit' WWDC-keynote

overstroming invloed gehad Woensdag leidde tot verkeersopstoppingen en een tunnelafsluiting, aldus de stad.

“De Henry E. Kinney-tunnel is gesloten. Vermijd alsjeblieft het gebied. De weersomstandigheden in combinatie met het spitsuur zorgen voor toenemende problemen in de binnenstad”, aldus de stad.

Het Broward Sheriff’s Office zei woensdag in een verklaring dat het “overspoeld is met niet-dringende 911-oproepen in verband met zwaar weer” en dringt er bij de bewoners op aan om 911 alleen te gebruiken voor “echte noodgevallen” en om niet te rijden en een sleepwagen te bellen. Bedrijf als een voertuig gestrand is en niet in nood verkeert.

Sommige lokale diensten zijn op donderdag gesloten. Fort Lauderdale-Hollywood International Airport is gesloten vanwege overstromingen en gaat om 12.00 uur weer open. Volgens een update Van het vliegveld. Het vertrekniveau van de luchthaven werd heropend om mensen in staat te stellen het gebied te verlaten, aldus de krant Dat zei de luchthaven aanvankelijk Donderdag morgen.

De Brightline-treindienst tussen Miami en Fort Lauderdale is tijdelijk opgeschort. Dienst zei Op sociale media.

Bovendien heeft het district Broward County Public Schools aangekondigd dat het donderdag gesloten zal zijn.

Neerslagtotalen in en rond het Fort Lauderdale-gebied vertegenwoordigden woensdag ten minste een 1-in-50-jaar regenval, volgens een CNN-analyse van de neerslagstatistieken van de National Oceanic and Atmospheric Administration vanaf woensdag 21.00 uur ET. 12 inch in 24 uur.

Op sommige plaatsen kan er meer regen vallen. Volgens de laatste plotselinge overstroming die is uitgevaardigd door de NWS in Miami, zou in sommige gebieden tot 20 inch regen kunnen vallen, wat overeenkomt met ten minste 1 op de 200 jaar regenval.

READ  Proces tegen politiegeweld in Peru aan de San Marcos-universiteit in Lima | Peru

Voorlopige regenval van 24 uur geeft aan dat veel steden en voorsteden zijn getroffen. Vanaf woensdagavond was er 11,09 inch regen gevallen in Fort Lauderdale, 12,21 inch in Lauderhill en 13,92 inch in Tania Beach.

CNN’s Brandon Miller, Robert Shackelford, Sarah Weisfeld, Tina Burnside en Devon Sayers hebben bijgedragen aan dit rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *