Bronnen zeggen dat de Bucks Adrian Griffin van de Raptors aannemen als coach

Adriaan WojnarowskiVeteraan NBA Insider27 mei 2023, 13:59 ET3 minuten lezen

Giannis sloeg een triple-double bij zijn terugkeer op het veld

Giannis Antetokounmpo had 26 punten, 13 assists en 10 rebounds in de Bucks ‘Game 4-nederlaag tegen de Heat nadat hij de vorige twee wedstrijden had gemist vanwege een blessure.

De De Milwaukee Bucks huren Toronto Raptors-assistent Adrian Griffin in als de volgende hoofdcoach van de franchise, zo vertelden bronnen zaterdag aan ESPN.

De Bucs landden hun optie op Griffin op zaterdagochtend en begonnen onderhandelingen over een meerjarig contract dat naar verwachting binnenkort zal resulteren in een geformaliseerde deal, aldus bronnen.

De algemeen directeur van Bucks, Jon Hurst, en het eigendom van het team werden verkocht op basis van de aanwezigheid, het karakter en het vermogen van Griffin om toezicht te houden op verdedigende teams op het hoogste niveau, aldus bronnen.

Griffin vervangt Mike Budenholzer, die na vijf jaar werd ontslagen na een verlies in de eerste ronde van de play-offs tegen de Miami Heat. Griffin neemt een franchise over die de afgelopen jaren veel succes heeft gekend rond tweevoudig MVP Giannis Antetokounmpo en is slechts twee jaar verwijderd van het winnen van een NBA-titel.

Bronnen zeiden dat elk van de drie finalisten – Griffin, hoofdcoach van Golden State Warriors Kenny Atkinson en voormalig Raptors-coach Nick Nurse – een ontmoeting had met Antetokounmpo als onderdeel van het zoekproces.

Griffin, een topassistent voor de Nurses de afgelopen vier jaar in Toronto, verdiende zijn eerste baan als hoofdcoach en verwierf een reputatie als defensieve topcoach. Hij bouwde zijn verdedigingssysteem onder Scott Skiles, Tom Thibodeau, Billy Donovan en Nurse. Griffin bouwde ook een reputatie op voor zijn spelersontwikkeling, waaronder zijn werk met Jimmy Butler en Pascal Siakam.

Griffin heeft een verleden bij Horst, die in de frontoffice zat toen Griffin in 2008 zijn coachingcarrière in Milwaukee begon. Griffin, een gestage klimmer onder competitie-assistenten als een topcoach-kandidaat, had ook stops in Oklahoma City, Orlando en Stab. Chicago.

Griffin speelde delen van negen seizoenen in de NBA, waaronder stops bij Boston, Dallas, Chicago, Houston en Seattle. Hij startte acht wedstrijden in de play-offs van 2006 tijdens de Mavericks ‘NBA Finals-run. Hij werd ook verkozen tot MVP in zowel de Continental Basketball Association als de United States Basketball League.

Griffin, die in Seton Hall speelde, is de vader van Atlanta Hawks-aanvaller Adrian Griffin Jr.

READ  Cormac McCarthy, auteur van 'The Road' en 'No Country for Old Men', is op 89-jarige leeftijd overleden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *