Bronnen – Suns ronden ruil voor Wizards’ Bradley Beal af

Adriaan WojnarowskiVeteraan NBA Insider18 juni 2023, 16:31 ET4 minuten lezen

Bradley Beal neemt hoogtepunten met rollen mee naar Phoenix

Bekijk de beste acties van de nieuwe Phoenix Suns-bewaker Bradley Beal van vorig seizoen.

De De Washington Wizards ronden een ruil af om drievoudig All-Star-bewaker Bradley Beal naar de Phoenix Suns te sturen voor een pakket dat naar verwachting Chris Paul, Landry Shamet, meerdere tweede-ronde-picks en een pick-swap zal bevatten, vertelden bronnen op zondag aan ESPN.

De deal kan enkele dagen in beslag nemen, maar volgens bronnen gaat Beal naar de Suns om samen met Devin Booker en Kevin Durant een nieuwe Big 3 te vormen.

De agent van Beal, Mark Bartelstein van Priority Sports, bevestigde aan ESPN dat Beal met de Suns zal landen.

“Het is een zeer gecompliceerd proces en er zijn veel hindernissen te overwinnen, en Ted Leonsis en Michael Winger zijn ongelooflijke partners geweest om dit mogelijk te maken”, vertelde Bardelstein aan ESPN. “Ted staat aan onze zijde sinds de dag dat Brad werd gemaakt [former general managers] Ernie Grenfield en Tommy Shepard. Ze hebben altijd in alle opzichten de steun van Brad gehad, en nu hebben we dezelfde ervaring met Ted en Michael Winger. We zijn erg dankbaar.”

Beal ziet af van zijn no-trade-clausule om tegemoet te komen aan de deal voor een Suns-eigenaar die nu beseft dat er veel talent en salaris in de selectie zit. Beal voegt zich bij Booker, Durant en Deandre Ayton – vier maximale contracten met een collectieve arbeidsovereenkomst die is ontworpen om de roosterflexibiliteit van teams ernstig te beperken tot meer dan $ 117 miljoen boven het tweede platform van de luxebelasting. Het was de ultieme all-in game in de jacht op het kampioenschap van de Suns.

Door de komst van Beal en de $ 207 miljoen die nog op zijn contract staat, zullen de Suns voor ten minste de komende drie jaar een tweede team worden, waardoor ze sterk afhankelijk zijn van minimumcontracten om de selectie in te vullen.

Het management en de belangrijkste spelers van Sun hebben Beal op Phoenix verkocht als een plek om zijn hoop op het kampioenschap de afgelopen dagen waar te maken, aldus bronnen.

Eigenaar Mat Ishbia heeft een enorme toezegging gedaan aan salaris- en luxebelasting op de contracten van Beal en Durant om de komende seizoenen een titel na te jagen. The Suns betalen Booker, Durant, Beal en Ayton in het seizoen 2023-2024 163 miljoen dollar.

Bartelstein heeft de afgelopen dagen nauw samengewerkt met de vleugelaanvaller om een ​​deal met Phoenix tot stand te brengen, met gesprekken die gesprekken met meerdere teams omvatten, aldus bronnen. De no-trade-clausule van Peel bleek beperkt in de opties van Washington om te onderhandelen over een terugkeer naar de markt.

De Wizards lieten de laatste vier jaar en $ 207 miljoen van Beal’s contract varen, waardoor de vleugelspeler de weg vrijmaakte om de selectie opnieuw op te bouwen na het missen van de play-offs in vier van de afgelopen vijf jaar – allemaal inclusief verliezende seizoenen. De Suns hadden geen eerste ronde draft-picks om aan de deal toe te voegen vanwege de controle van de Brooklyn Nets door de Kevin Durant-deal.

Na 11 jaar bij de Wizards – die hem in 2012 nr. 3 algemeen opstelden – nadert Beal de 30 jaar en geeft toe dat de franchise geen snelle manier meer heeft om met de vleugelspeler te strijden.

Na de Beal-transactie zullen de Suns de afgelopen maanden twee blockbuster-transacties doen onder Ishbia, waaronder de Durant-deal.

Na voltooiing van het eerste seizoen van een vijfjarig contract ter waarde van $ 251 miljoen, is Beal de enige huidige speler van de NBA die een no-trade-clausule in zijn contract heeft onderhandeld, waardoor hij niet alleen kan bepalen waar hij heen kan, maar ook hoe een een potentieel pakket kan hem kopen en zijn nieuwe ondersteunende cast beïnvloeden.

Beals handelsverbod maakt hem bekend bij de Suns.

Leonsis gaf de vleugelspeler volledige autonomie over de vraag of hij wilde herbouwen met de Wizards of een weg wilde inslaan rond duurder veteraantalent. De Wizards wachten op spelersoptiebeslissingen over aanvallers Kyle Kuzma en Kristaps Porzingis, die beiden onbeperkte vrije spelers zouden kunnen worden.

Beal scoorde vorig seizoen gemiddeld 23,2 punten in 50 door blessures geteisterde wedstrijden. Voor zijn carrière behaalde hij gemiddeld 22,1 punten, inclusief 30,5 punten en 31,3 punten van 2019 tot 2021.

READ  CDC werkt de vaccinatievereiste tegen Covid bij voor reizigers naar de VS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *