Bronnen – Suns ontslaat coach Monty Williams na 4 seizoenen

Adriaan WojnarowskiVeteraan NBA Insider13 mei 2023, 21:43 uur ET3 minuten lezen

De Nuggets versloegen de Suns in Game 6 om de finale van de conferentie te bereiken

Achter een sterke prestatie van de startende cast versloegen de Nuggets de Suns in Game 6 om door te gaan naar de Western Conference Finals.

Na een uitbarstingsverlies in de halve finales van de Western Conference, de De Phoenix Suns hebben zaterdagavond coach Monty Williams ontslagen, vertellen bronnen aan ESPN.

New Suns-eigenaar Matt Ishbia besloot Williams te ontslaan, die de NBA Coach of the Year Award won en de NBA Finals bereikte in zijn vier seizoenen bij het team. Williams heeft de afgelopen drie seizoenen geholpen de franchise te herstellen van een van de lachertjes in de competitie tot het meest winnende team in de NBA.

Ishbia heeft de basketbalactiviteiten van de franchise volledig overgenomen, inclusief de onderhandelingen over de februari-handel voor Kevin Durant en nu de afzetting van Williams. Suns GM James Jones belde Williams zaterdagavond om hem het nieuws te vertellen, aldus bronnen.

Ishbia voelde zich nooit warm voor Williams als zijn coach en besloot al snel hem te ontslaan na het verlies van donderdagavond tegen de Denver Nuggets in Game 6 van de halve finales van de Western Conference, aldus bronnen.

The Suns waren zonder twee starters – bewaker Chris Paul en centrum Deandre Ayton – in het 125-100 eliminatieverlies. De Suns vielen in hun laatste wedstrijd van het seizoen in 2022, een verlies van 123–90 tegen de Dallas Mavericks in Game 7 van de halve finales van de conferentie.

Bronnen zeiden dat er geen duidelijke koploper was om Williams te vervangen.

Williams heeft nog drie jaar en meer dan $ 20 miljoen op zijn contract, vertelden bronnen aan ESPN. Bronnen zeiden dat hij naar verwachting een topkandidaat in de competitie zal worden, met name in de zoektocht naar coaching van de Toronto Raptors.

The Suns zullen toetreden tot een coachingmarkt die Toronto, Milwaukee en Detroit omvat. De zoektocht naar Raptors en Bucks staat wijd open en Detroit heeft zijn zoektocht beperkt tot drie finalisten: Kevin Ollie, hoofdcoach Charles Lee uit Milwaukee en New Orleans-assistent Jaron Collins, aldus bronnen.

The Suns hebben twee sterren onder contract – Devin Booker en Kevin Durant – maar worden uitgedaagd met een grote loonlijst die hun vermogen zou kunnen beperken om kwaliteitsdiepte toe te voegen onder de voorwaarden van de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Ishbia ruilde vier toekomstige onbeschermde keuzes in de eerste ronde en Michael Bridges en Cam Johnson naar de Brooklyn Nets in een grote ruil in februari, waardoor hun flexibiliteit in teambuilding werd beperkt.

Williams is 194-115 (.628) in het reguliere seizoen en 27-19 in de play-offs voor Phoenix. The Suns wonnen in 2022-2023 64 wedstrijden en bereikten in 2021 de NBA Finals.

READ  Antony Blinken zal naar verwachting de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman ontmoeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *