Britse ziekenhuis haast zich om patiënten te ontslaan om bedblokkeringscrisis te verlichten

LONDEN, 9 januari (Reuters) – De Engelse National Health Service (NHS) wil de komende weken beginnen met het verplaatsen van duizenden patiënten naar verzorgingstehuizen en andere omgevingen in een poging om de broodnodige bedden vrij te maken tijdens een van de strengste winters.

De door de staat gerunde gezondheidsdienst, die gratis zorg biedt aan de hele bevolking en tot voor kort de trots was van veel Britten, staat onder druk na jaren van relatief onderinvestering, de gevolgen van de Covid-19-pandemie en stakingsacties. Overloon door eerstelijnsmedewerkers.

Sommige patiënten worden in gangen behandeld en ambulances staan ​​in de rij buiten ziekenhuizen om patiënten naar spoedeisende hulp te brengen, terwijl artsen en verpleegkundigen moeite hebben om patiënten te ontslaan te midden van een tekort aan personeel en bedden.

Er zal nog eens 200 miljoen pond ($ 242 miljoen) aan financiering beschikbaar zijn om plaatsen voor kortdurende zorg te kopen, zei de regering in een verklaring. Ponden om bestaande faciliteiten te upgraden.

Het rapport zei niet of het meer geld zou steken in NHS-zorgbedden in Schotland, Wales en Noord-Ierland.

De verhuizing om sommige patiënten naar andere instellingen te ontslaan, is een heropleving van een praktijk die door de NHS in Engeland werd gebruikt tijdens de pandemie, toen ziekenhuizen probeerden zoveel mogelijk bedden vrij te maken voor gebruik door Covid-19-patiënten.

“De NHS staat onder enorme druk van Covid en griep, en het omgaan met de terugslag van de pandemie, Strep A en dreigende stakingen zal deze winter een serieuze uitdaging zijn”, zei minister van Volksgezondheid Steve Barclay in een verklaring.

READ  LeBron James en Giannis Antetokounmpo werden verkozen tot All-Star-captains

Barclays zal maandag het parlement toespreken om andere maatregelen te schetsen om de druk op de NHS te verlichten.

De Britse premier Rishi Sunak zei vorige week dat het terugdringen van wachtlijsten in ziekenhuizen een van zijn top vijf prioriteiten voor Groot-Brittannië was. Hij zei dat het meer tijd kan kosten dan anderen om dit doel te bereiken.

De regering kondigde eerder extra financiering aan voor de NHS en sociale zorg, waaronder 500 miljoen pond ($ 600 miljoen) voor het ontslag van patiënten, maar de oppositiepartij Labour zei dat het geld de frontlinie nog niet had bereikt en dat het te laat was om dit te veranderen. Winter.

Uit cijfers van de gezondheidsdiensten blijkt dat meer dan negen van de tien bedden in ziekenhuizen bezet waren in de week voorafgaand aan het nieuwe jaar, waarbij 13.000 bedden per dag werden ontruimd van medisch geschikte patiënten.

($ 1 = 0,8270 pond)

Rapportage door Andrew MacAskill; Bewerking door David Holmes

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *