Bowel Blues


‘We doen dit onderzoek en weten dan…’, zegt de maagarts tegen zijn patiënt. Er begint plots een alarm te loeien. ‘Moment,’ zegt de arts en drukt op een schakelaar. ‘Hello, here SOS International from Oslo about mr. Knudstik’, schalt door de kamer. De patiënt wil weggaan, maar de arts gebaart zitten blijven. ‘Hello colleague,’ roept hij naar de geluidsbron. De patiënt luistert met steeds heviger buikkrampen naar een conversatie over intensive care, colonscopie, diarrhee en anale wantoestanden, vast voedsel dat geen houvast vindt in mr. Knudstiks darmstelsel, levensgevaar bij repatriëring. ‘Allright. Thank you’, zegt Oslo. Now you, glimlacht de gastroloog tegen zijn patiënt. Die zit peentjes te zweten en loopt het dun door de broek. Hij moet nog naar de machinekamer van mr. Knudstik.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.