Thailand. De bootraces in Nan, een prachtige fotoreportage

Elk jaar, als het water in de rivieren haar hoogste stand bereikt worden er op vele plaatsen in Thailand traditionele bootraces gehouden. Een bijzondere plek om dat eens mee te maken is Nan in Noord-Thailand. Aangezien de maankalender bepaalt wanneer ze plaatsvinden kan dat in september of oktober zijn aan het einde van de Boeddhistische vastentijd.

De boten met daarin tientallen kleurig uitgedoste roeiers, zijn uitgehold uit één enkele boomstam met een schitterend gedecoreerd voor- en achtersteven. Ze kunnen enkele tientallen meters lang zijn. In een vrolijke optocht, waarvoor het verkeer vaak moet worden stilgelegd, worden ze naar de waterkant gebracht vaak onder begeleiding van muziek en dans. De bootraces behoren tot de oudste festivals in Thailand.

De bootraces gaan over een afstand van ongeveer 500 meter en trekken elk jaar weer veel volk, waardoor dit normaalgesproken slaperige stadje plotseling tot leven komt. Ondanks de coronacrises vonden de races ook vorig jaar weer plaats. Fotograaf en cameraman Claude Gaignaire was van de partij en maakte de beneden staande fotoreportage.

Ook op Trefpunt Azië: Fotoreportage: Myanmar in Beeld (3)
Klik op een van de kleine foto’s voor groot en gebruik de pijlen links en rechts voor meer foto’s:

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*