Bizarre Belgische brengt beroering

Een Belgische jongedame, exacte leeftijd niet gemeld, heeft op het Thaise eiland Samui voor fikse paniek gezorgd. Na ruzie met haar vriend zwom zij in het nachtelijk duister twee kilometer zeeinwaarts. Zij werd door een strandwachter samen met een Nederlandse kajak-bezitter gered. De volgende dag herhaalde zij haar ”’stunt”. Nu peddelde zij in een kajak kilometers de zee op. Dit keer werd ze om hulp schreeuwend en met haar armen zwaaiend ontdekt en gered door de bemanning van een vissersboot.

Op 29 oktober werden de gedragingen van de Belgische door de Samui Times enigszins anders gepresenteerd. Zij zou na een ruzie met haar vriend woedend in een kajak zijn gestapt. Na enkele tientallen meters peddelen zou die door hoge golven zijn omgeslagen. De Belgische was met de stroming in open zee zijn beland en zou daar vijf uur hebben rondgedobberd alvorens door passerende vissersboten te zijn ontdekt.woman-rescued-in-Samui-300x147

De nieuwe versie komt van de reddingswerker. Hij vertelde de Samui Times dat het tweetal ’s morgens vroeg was teruggekeerd van de roemruchte Full Moon Partij op Koh Phangan. De vrouw toonde toen al (volgens bezorgde medewerkers van het resort waar zij verbleven) ”zeer irrationeel gedrag”. Haar vriend ging meteen slapen want het tweetal moest de volgende dag terug naar België vliegen. In de late avond begon de Belgische aan haar zwemstrapatsen. De door resort-personeel gealarmeerde ”life guard” had aanvankelijk geen trek in een zwemtocht van twee kilometer heen en weer terug. De Nederlander met de kajak bracht uitkomst.

Bij de reddingspoging gedroeg de Belgische zich zo wild dat de kajak kapseisde. Uiteindelijk kwam het drietal behouden aan wal. Vele uren later, bij daglicht, trok de Belgische per kajak het wijde water op, met de vermelde redding door de vissers als happy end. Het verhaal van de Samui Times laat in het midden of haar vriend toen al in het vliegtuig naar België zat.

Cynische  reageerders op Thailand-sites suggereerden dat de Belgische tijdens de Full Moon Party een overdosis magische paddenstoelen had verorberd. Het riskante aan haar gedrag – en dat verklaart ook het aanvankelijke gebrek aan reddingsenthousiasme van de ”life guard” – was dat de wateren rond Samui kunnen wemelen van zeer giftige en bij uitblijven van tijdige deskundige hulp levensbedreigende dooskwallen en andere tentakellieverdjes zoals het beruchte Portugese oorlogsschip.

Voor vakantievierders is ook dit aspect van de escapades van de Belgische bijzonder geruststellend:  de Samui Times schrijft over het totaal tekortschieten van veiligheidsvoorzieningen op toeristenfuik Samui. Er is daar geen strandbewaking zoals op Phuket of bij Pattaya of reddingsposten met jetski’s ter beschikking. Wie dus (te) ver in zee terechtkomt en in moeilijkheden raakt moet geluk hebben, zoals de bizarre Belgische. ‘De monniken van Wat Pli hebben een reddingsteam en een rubberboot tot hun beschikking. Bij ons beste weten is dat het enige ”Ocean Rescue Team” op Samui, klaagt de Samui Times.

 

 

Redactie
Over Redactie 586 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.