Intussen in Birma: de Rohingya worden weer opgejaagd

Antonin Cee, onderzoeker mensensmokkel gevlucht
Foto thailandnews.com

Ze overleefden getto’s, pogroms, slavenschepen en martelkampen: de Rohingya-moslims in Birma. Deze week vond er een nieuwe strafexpeditie plaats die honderden Rohingya op de vlucht deed slaan. Tijd om dit volk (opnieuw) te leren kennen: ik bezocht het volk vorig jaar op drie verschillende plekken, met mijn vaste fotograaf Andreas Staahl.

Zo begint het verhaal dat Lennart Hofman van De Correspondent drie weken geleden schreef over door de wereld niet of nauwelijks opgemerkt onheil voor de Rohingya-minderheid in Birma. Het nieuws bevestigt Hofman’s conclusie dat er sprake is van een sluipende genocide op de Rohingya.

Trefpunt Thailand publiceerde eerder verhalen met link over de Rohingya van Hofman en zijn vaste fotograaf Andreas Staahl. Deze nieuwe ontwikkeling mag niet ontbreken. Klik hier voor dat verhaal op de site van De Correspondent. De foto’s van Staahl zijn weer van hoge kwaliteit en indringend.

 

De Correspondent, Lennart Hofman
Lennart Hofman
© 2013 Momkai
All Rights Reserved

Lennart Hofman is oorlogscorrespondent en reist samen met fotograaf Andreas Stahl naar bekende en minder bekende brandhaarden in de wereld. Hij studeerde antropologie en religiestudies en volgde de postdoctorale opleiding journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef verhalen in Syrië, Irak, Soedan, Zuid-Soedan, Mali, West-Papoea, Djibouti, Westelijke Sahara, de Filipijnen en Birma voor verschillende (buitenlandse) media.

 

De Correspondent, logo
© 2013 Momkai All Rights Reserved