Bilpartijen spotten in Noord-Thailand


Toen ik de bocht kwam omgereden stond ze daar.

– In volle glorie – benadert het effect dat ze op mij had. Glorie halleluja ja en nog eens ja! En toch zag ik enkel haar lange benen en de door een sarong omhulde vormen daar net boven. Die was helemaal strak getrokken, zodat omhullen een verdienstelijke doch mislukte poging werd. Landschappen in Noord-Thailand, dat is geweten, zijn wondermooi en reliëf is vanzelfsprekend een bepalende factor. Reliëf, dat is het nu juist. Vrouwelijke vormen zijn er zo rijk aan.

Alsof ze mijn volle aandacht langs haar bips voelde glijden draaide ze een kwartslag en keek me aan. Ze was jong, ze was mooi, ze had een verrukkelijke glimlach. Fietsen in Thailand levert ver- en dichtbijgezichten die blijven boeien, zeg ik altijd. En het beeld voorbij die bocht brandde nog lang na op mijn netvlies.

Even dacht ik eraan om een nieuwe begroetingsvorm te introduceren/lanceren. Handjes gevouwen naar het voorhoofd brengen in een wai of die saaie begroetingszoenen en handdrukken gewoon vergeten. Vervangen die hele handel. Laat ons voortaan met gestrekte benen diep voorover buigend elkaar de rug toekeren bij een ontmoeting. Ook benieuwd wat dit teweeg zal brengen!?

Roger Stassen, Bilpartijen spotte, Bilspieren

Enkele perverse trekjes, en die hebben de meesten onder ons (vermoed ik), maken het leven boeiend. Bilpartijen spotten is een uit de hand gelopen hobby geworden van mij. Je kan het altijd en overal. Je hebt er geen verrekijker of telescoop voor nodig. Je onderwerpen van observatie zitten niet verscholen in het struikgewas of boomkruinen.

Serieus nu, er is de ambitie om er een wetenschappelijke studie over te maken. Daartoe verzamel ik al jaren geschikt studiemateriaal. Die verzameling groeit en de veelheid in vormen en structuren begint duidelijk te worden. Desondanks zal het onderzoek nog jaren aanslepen. Vragen blijven onbeantwoord.

Waarom deze fascinatie voor de regio tussen vrouwelijke onderrug en dijen? Waarom is de gebukte houding met gestrekte benen zo onweerstaanbaar voor mij, voor ons? Bovendien zou het wenselijk zijn en de geloofwaardigheid dienen om tevens manueel huidstructuur en elasticiteit te kunnen verifiëren. Hier ga ik vermoedelijk op een zekere weerstand stuiten. En ja ik moet nog alle moed bijeenrapen om onverschrokken en recht op de vrouw af… nou ja het blijft moeilijk. Bepaalde echtgenoten van door mezelf gekozen vrouwen wier vormen door mij als interessant bevonden werden, zouden mijn beweegredenen verkeerd kunnen inschatten. Niet iedereen begrijpt het belang van dergelijk onderzoek.

Daarstraks zag ik haar opnieuw vlak na diezelfde bocht, want daar woont ze. Rechtop lopend en in een slordige veel te brede slonzige broek verloor ze meer dan de helft van haar charmes. Ik wed dat ook mijn zelfbedachte nieuwe begroetingsvorm in deze outfit weinig indruk zou maken.
Het plaatje moet helemaal kloppen, zo is dat.

 


Roger Stassen
Over Roger Stassen 136 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

1 Comment

  1. Ironie en een onverbloemde passie
    in een heerlijke mix bij elkaar gegooid.
    Het gerecht doet likkebaarden…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.