Thailand. De jacht op vergeetachtige visumklanten


Thailand, Visum, Big Joke

 

Generaal Big Joke laat niet met zich sollen!

Trots is ie, generaal Big Joke. Hij is pas benoemd als hoofd van de Immigration Police en hij heeft zijn politiemensen laten jagen op mensen die niet de juiste stempeltjes hebben. Die controle was niet waterdicht, of moet ik zeggen: had geen hoge prioriteit? Er lopen mogelijk duizenden mensen in dit land die hun visum of verlenging hebben laten verlopen en dat leidt tot ongelijke behandeling jegens de mensen die wel netjes hun verplichtingen nakomen.
Voorts ontbreekt nu het zicht op wie in het land is, wat hij of zij uitvoert en of er geen ‘kattenkwaad’ wordt uitgehaald. Men noemt in het artikel niet de al dan niet illegale arbeiders uit buurlanden waarvan men algemeen aanneemt dat je dan over 2 tot 3 miljoen mensen praat.

Operation X-ray Outlaw Foreigners

Deze maand zijn tijdens invallen op 265 locaties in het land 700 buitenlanders opgepakt. Een deel is het land binnengekomen zonder visum en dat kan alleen via een open landgrens, over water of met hulp van corrupte ambtenaren. Een ander deel heeft ‘overstay’ of heeft geen adres laten registreren of was aan het werk zonder vergunning.
De naar schatting 7.000 buitenlanders die het betreft worden volgens Big Joke allemaal opgepakt en het land uit gezet. De straf is tenminste 5 jaar verbanning uit Thailand.

Bron: The Nation Multimedia, 30356757.

Foto’s en prenten

Generaal Big Joke, Mr Surachate Hakpal; foto The Nation (bewerkt)


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland