Biden schenkt miljoenen aan de New Yorkse spoortunnel, met dank aan zijn infrastructuurrekening

WASHINGTON – Pendelaars kijken al meer dan tien jaar toe hoe staats- en federale ambtenaren de eeuwenoude spoortunnel die New Jersey verbindt met het centrum van Manhattan, die een symbool is geworden van de verouderende infrastructuur van Amerika, hebben beloofd en niet hebben gerenoveerd.

Tijdens een reis naar New York City op dinsdag promootte president Biden zijn infrastructuurpakket van $ 1 biljoen als oplossing.

“Dit is het begin”, zei dhr. zei Biden. “Eindelijk het begin van het bouwen van een spoorwegsysteem van de 21e eeuw.”

Acht jaar nadat de regering-Obama een van de belangrijkste programma’s voor openbare werken van het land aankondigde, de zogenaamde Gateway, kondigde dhr. Biden kondigde formeel aan dat zijn administratie $ 292 miljoen aan subsidies zou verstrekken via de infrastructuurwet voor het project.

Hoewel de financiering alleen de eerste fase van de bouw zal ondersteunen, zei dhr. De keuze van Biden was een kenmerkend moment voor groei – en voor een president die het repareren van vervallen wegen, bruggen en tunnels centraal op zijn agenda heeft gezet. Om de arbeidersklasse te steunen.

Dhr. Het komt op de hielen van Bidens bezoek aan New York City – een grote politieke klap voor het Witte Huis vorig jaar, toen zijn goedkeuringscijfers kelderden.

Maar de afgelopen dagen heeft dhr. Biden is op een ondergrondse tournee geweest om te zeggen dat zijn economische plannen niet alleen een prijskaartje zijn, maar een manier om het leven van Amerikanen te verbeteren. op maandag, Hij was in Baltimore Het benadrukt een investering van meer dan $ 4 miljard om daar een verouderde spoortunnel te upgraden. Later deze week zal hij een evenement houden in Philadelphia om het verwijderen van loden leidingen te bespreken.

De aankondiging van dinsdag, dhr. Een hoge functionaris van het Witte Huis zei dat de subsidies de eerste van vele zijn in het infrastructuurpakket van Biden.

Het geld zal worden besteed aan het verlengen van de betonnen bekleding van de tunnels aan de westkant van Manhattan tussen Pennsylvania Station en de Hudson River. Dat werk zal een voorloper zijn van het graven van 2,4 mijl aan tunnels onder de Hudson, die naar verwachting drie jaar zal duren en meer dan $ 16 miljard zal kosten.

“Dit is een van de grootste en meest effectieve programma’s in het land”, zei dhr. zei Biden. “Maar het zal tijd kosten. Het is een inspanning van meerdere miljarden dollars tussen de staten en de federale overheid. Maar we hebben eindelijk het geld en we gaan het doen.

President Donald J. Het Gateway-project heeft jarenlang vertraging opgelopen onder de regering van Trump, die een regeling voor de federale overheid om de helft van de geschatte kosten te dekken, verwierp.

Zijn administratie bagatelliseerde het belang van het project en vertraagde de goedkeuringen die nodig waren om het project vooruit te helpen. Ondertussen zijn schattingen van hoeveel het zal kosten om de gateway te bouwen gestegen, deels door inflatie. Dhr. Toen Trump zijn ambt verliet, bedroegen de verwachte kosten van de metro $ 11,6 miljard. Nu is het $ 16,1 miljard, en het graven is nog niet eens begonnen. Vorig jaar werd het voltooiingsschema van de tunnel met drie jaar verlengd tot 2035.

READ  Titans release oude LT Taylor Levin, WR Robert Woods

De bestaande tunnels waren gevuld met zout water toen de orkaan Sandy in 2012 het gebied trof. Amtrak heeft fragmentarische reparaties aan de tunnels uitgevoerd, maar heeft gewaarschuwd dat ze uiteindelijk zullen moeten worden gesloten voor uitgebreide rehabilitatie. Ambtenaren van Amtrak zeiden dat de uitbreiding van Penn Station nodig zal zijn om de extra capaciteit langs de Hudson-corridor op te vangen.

Jim Matthews, CEO van de Rail Passenger Association, zei dat het van vitaal belang was dat het plan doorging. Maar hij ziet meer obstakels, daarbij verwijzend naar een gebrek aan expertise in het beheer van dergelijke programma’s op staats- en federaal niveau.

Zonder dergelijke steun, zegt hij, kunnen projecten vertraging oplopen en kunnen de kosten stijgen.

Jolan Kanno-Youngs Gerapporteerd vanuit Washington, en Patrick McKeehan Vanuit New York. Mark Walker Bijgedragen rapport uit Washington.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *