ATTA: Bezoekers Thailand laten het afweten


Buitenlandse bezoekers in Thailand laten het afweten. Op de twee belangrijkste luchthavens, Suvannabhummi en Don Muang, werd over laatste zes maanden een terugval gemeten van 11,46 procent. Dat zegt de ATTA, (Association of Thai Travel Agents.) Het gaat hierbij om toeristen die een arrangement geboekt hebben via een reisagent.

Met een marktaandeel van 58.29 procent waarmee het de belangrijkste doelmarkt is voor de Thaise toeristenindustrie, liet China een daling zien van 14,9 procent. Een bittere pil voor veel reisagenten, die zich de laatste jaren volledig van deze markt afhankelijk maakten.

Korea en Japan

Maar ook bij andere landen was een forse afname te zien. Uit Korea, toeleverancier nummer vier voor Thailand, liepen de bezoekersaantallen terug met bijna zestien procent. Ook Japan, traditioneel een robuuste markt, stuurde haast negen procent minder toeristen.

Bezoekers Thailand laten het afweten
Suvannabhumi Airport

De twee andere belangrijkste markten, Vietnam en India, gaven een lichte toename te zien van respectievelijk 1.85 en 5.72 procent. Andere stijgers waren Taiwan (+17.88 procent), de V.S. (+5.7 procent) en Ukraine (+8.43 procent).  Maar in absolute cijfers van aankomsten kan dit de verliezen in de andere Aziatische marktsegmenten, niet compenseren.

 

Bezoekers Thailand uit Europa

Ook de Europese markt laat het in toenemende mate afweten. Het aantal bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk liep terug met bijna 25 procent, uit Duitsland met haast zeven procent, terwijl Frankrijk een dip liet zien van tien procent. In reiskringen worden deze ontwikkelingen toegeschreven aan de sterke Bath ten opzichte van de Pond en de Euro. Maar er zijn hier vermoedelijk ook andere factoren in het spel. Een gestaag groeiend aantal reizigers naar Thailand maakt niet langer gebruik van de traditionele reisagent om een arrangement te boeken.

Concurrentie is moordend en wereldwijd vechten toeristische bestemmingen om de gunst van de internationale Bert Vos, Krabi-town, Strandreiziger. Binnen zuidoost Azië is  Vietnam de snel opkomende ster, terwijl Birma en Cambodja trappelend van ongeduld klaar staan in de coulissen. Vooral Vietnam zou op korte termijn wel eens een bedreiging kunnen vormen voor de Thaise suprematie in het toeristengebeuren. In het licht daarvan heeft de Tourism Authority of Thailand (TAT) haar verwachtingen voor 2019 bijgesteld van 41.3 naar 40.2 miljoen bezoekers. In 2018 was dat aantal 38.27 miljoen.

Groei Toerisme Thailand

Toerisme was de afgelopen jaren de enige sector in Thailand die enige groei vertoonde. Het is de belangrijkste verdiener van harde valuta. Te verwachten is dat deze negatieve resultaten in de reisindustrie ook gevoeld zullen worden in andere sectoren.


Redactie
Over Redactie 632 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. Ik kwam 22 x in Thailand, wellicht laatste maal. Duur en onvriendelijke zenuwachtige Thais, wellicht door de mindere inkomsten. Correctie Baht dringt zich op, wordt in mijn ogen overgewaardeerd, ook de export moet daar wellicht wel de gevolgen van dragen.

  2. Tsja de baht op ongeveer 30/32 voor een euro en de moeilijke visa regels maakt het heel onaantrekkelijk er zijn meer top landen in ZOA die voor de expat en toerist een stuk voordeliger en vriendelijker zijn kom meer als 30 jaar in Thailand maar ga nu naar Vietnam Laos Cambodja jammer maar helaas

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.