Beurs Vandaag: Live Updates

48 minuten geleden

Walmart rapporteert beter dan verwachte inkomsten, maar aandelen dalen

Walmart-aandelen daalden met 2,5% nadat de retailgigant in het voorgaande kwartaal beter dan verwachte resultaten boekte.

Het bedrijf verdiende $ 1,71 per aandeel op een omzet van $ 164,05 miljard in het fiscale vierde kwartaal. Analisten hadden gerekend op een winst per aandeel van $1,51 op een omzet van $159,72 miljard.

CFO John David Rainey zei echter: “Consumenten staan ​​nog steeds onder grote druk.”

“Als je naar de economische indicatoren kijkt, dan worden de balansen dunner en dalen de spaarquotes in vergelijking met voorgaande periodes. Daarom zijn we heel voorzichtig voor de rest van het jaar.”

– Fred Imbert, Melissa Repko

Een uur geleden

Home Depot valt na winst

De aandelen van Home Depot daalden met ongeveer 3% nadat de detailhandelaar voor woningverbetering een gemengd kwartaalrapport publiceerde.

De winst per aandeel van het bedrijf bedroeg $ 3,30, hoger dan de prognose van Refinitiv van $ 3,28 per aandeel. De omzet bedroeg echter $ 35,83 miljard. Dit was iets onder de consensusschatting van $ 35,97 miljard. Home Depot zei ook dat de verkoop in fiscaal 2023 gelijk zal zijn.

Bekijk de grafiek…

HD neemt af na verdienen

13 uur geleden

Walmart, Home Depot zijn gepland om inkomsten te rapporteren

Retailreuzen Walmart en Home Depot zullen dinsdag hun inkomsten rapporteren, en ze zouden beleggers enig inzicht kunnen geven in hoe goed consumenten het doen. Het is de bedoeling dat beide bedrijven hun laatste kwartaalcijfers voor 12.00 uur publiceren.

De inkomsten van Home Depot hebben de verwachtingen in 10 opeenvolgende kwartalen overtroffen, blijkt uit FactSet-gegevens. Walmart heeft ondertussen de schattingen van analisten overtroffen in acht van de afgelopen 10 kwartalen.

READ  Azië-Pacific Markten, Centrale Bank, Renteverhoging, RBA

Walmart en Home Depot lopen vanaf 2023 achter op de bredere markt. De aandelen van Walmart zijn tot nu toe slechts 3,3% gestegen, terwijl Home Depot slechts 0,7% is gestegen. De S&P 500 is in die tijd meer dan 6% gestegen.

13 uur geleden

Traders wachten Fed-notulen af

De Federal Reserve heeft een 31 januari-februari. 1 notulen van de vergadering zouden deze week een marktbewegende gebeurtenis kunnen zijn, aangezien traders blijven zoeken naar aanwijzingen over de volgende beleidsstappen van de Fed.

De notulen zullen naar verwachting woensdag om 14.00 uur worden vrijgegeven, en tijdens de vergadering verhoogde de centrale bank de rente met 25 basispunten en verwacht “doorlopende” verhogingen.

Vorige week zei de president van de St. Louis Fed, James Bullard, dat hij een renteverhoging met 50 basispunten tijdens de volgende vergadering niet kon uitsluiten. Hij zei ook dat hij tijdens de meest recente vergadering had gepleit voor een dergelijke tariefverhoging.

-Fred Imbert

13 uur geleden

Techaandelen zien veel shortcovering, zegt Goldman Sachs

Veel handelaren die technisch short waren, zijn die posities aan het afbouwen, zei Goldman Sachs.

De strategen van de bank merkten op dat de afgelopen 12 handelsdagen het kopen van Amerikaanse technologienamen voornamelijk werd gedreven door shortcovering “en in mindere mate longbuying”.

“Op geaggregeerde theoretische basis was de shortdekking in Amerikaanse technologieaandelen van 31 januari tot 15 februari de op een na grootste van alle 12-daagse periode in het afgelopen decennium en bedroeg 99,5 procent,” zei Goldman.

– Fred Imbert, Michael Bloom

13 uur geleden

Aandelenfutures openen lager

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *