Beste reizigers… een verhalenbundel van André van Leijen


Zo begon het. Op 31 juli 2010 trok Schiedammer André van Leijen de deur achter zich dicht. Voorgoed. De sleutel wierp hij door de brievenbus. Samen met zijn Slowaakse vrouw Linda stond hij aan het begin van een reis die vijf jaar zou duren.

André van Leijen, Beste reizigers, Verhalenbundel,
De auteur op Groenland
Foto ©Robin van Leijen

Die reis voerde hen door alle werelddelen: Europa, Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Azië en Australië. De wereld liet hen in verwondering achter. Ze raakten gefascineerd door de natuur, maar vooral waren ze getroffen door de wonderlijke ontmoetingen die ze hadden met de meest uiteenlopende mensen.

Inmiddels zijn ze terug in Schiedam. Aan de hand van hun reis heeft André van Leijen een boek geschreven, bestaande uit 23 verhalen. Dat boek, Beste Reizigers,  ligt nu in de boekhandel.

Wonderlijke verhalen zijn het geworden. Over een meisjesaap die als eerste rechtop gaat lopen en daarom verstoten wordt uit de kolonie. Over het Pekmeer in Trinidad dat net zo oud zou zijn als de schepping. Over een zelfverklaarde dominee in de binnenlanden van Afrika die bij gebrek aan discipelen voor bavianen staat te preken. Over Catootje uit Hengelo die zo graag paradijsvogels wil zien in Nieuw Guinea. Over een Neanderthaler die zich heeft ingeschreven voor de Giro d’Italia.

Werkelijkheid en fictie gaan in Beste Reizigers… naadloos in elkaar over. “Verhalen hoeven niet te kloppen. Als u uw tijd maar doorkomt”, zeiden de goudzoekers in Klondike (Yukon). En zo is het. De waarheid moet je liegen.

“André van Leijen kan als geen ander in woorden vertalen hoe hij als bioloog de hele wereld in zich opneemt.”

André van Leijen, Beste Reizigers, Verhalenbundel

“Onze boeken hebben we opgeslagen, de wasmachine weggegeven, de auto verkocht en de fietsen zijn gestolen. Linda en ik lopen naar het Centraal Station van Rotterdam. Reizigers zijn we geworden, beste reizigers…”

André van Leijen is bioloog, schrijver en wereldreiziger.

Titel: Beste Reizigers…
Genre: Korte verhalen
ISBN: 978-94-6345-888-7
Uitgeverij: Het Schrijfbedrijf
Prijs: € 14,95

Ook te bestellen via Bol.com

Trek krijgen en dan Beste Reizigers kopen? Lees André van Leijen in Mongolië: Sjamanisme, goed voor natuur en mens 

Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.

6 Comments

  1. Fantastische wijnanalyse van de droge witte Tarrontés wijn, als dé ideale begeleider van de overheerlijke Thaise keuken gerechten!

    • Bedankt Herman voor het compliment. Uw reactie slaat op het verhaal dat ik heb geschreven over de wijn met Thaise curry, begrijp ik.

  2. Vol verwachting klopt mijn hart. Morgen komt het boek binnen; gekocht bij meneer Bol.com………..

  3. Gefeliciteerd Andre. Succes met je boek. Wist niet dat je er een wereldreis van vijf jaar op hebt zitten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.