Best Buy (BBY) Inkomsten Q1 2024

Televisies zijn te koop in een Best Buy-winkel in New York City.

Andreas Kelly | Reuters

Best Buy overtrof donderdag de kwartaalwinstverwachtingen van Wall Street, maar miste de verkoopramingen en herhaalde verwachtingen voor zwakkere uitgaven. Consumentenelektronica dit jaar.

Aandelen stegen meer dan 5% in premarket-handel.

De retailer bevestigde de gedeelde vooruitzichten in maart. Het verwacht een jaaromzet van tussen de $ 43,8 miljard en $ 45,2 miljard, een daling ten opzichte van het meest recente fiscale jaar, en een vergelijkbare omzetdaling van tussen de 3% en 6%.

“In deze omgeving, terwijl klanten blijven omgaan met hoge inflatie en een laag consumentenvertrouwen als gevolg van een aantal factoren, voelen klanten zich duidelijk voorzichtig en nemen ze transactiebeslissingen”, zei CEO Cory Barry in een persbericht.

Maar tot nu toe zijn de demografische gegevens van de klanten van Best Buy en het percentage premiumproducten dat ze kopen hetzelfde gebleven, zei hij.

Dit is hoe het bedrijf presteerde gedurende de drie maanden eindigend op 29 april, vergeleken met wat Wall Street verwachtte, op basis van een onderzoek onder analisten door Refinitiv:

  • Winst per aandeel: $ 1,15 aangepast en $ 1,11 verwacht
  • Omzet: $ 9,47 miljard versus $ 9,52 miljard verwacht

Best Buy is de nieuwste retailer die een update deelt over de Amerikaanse consument. In de afgelopen week hebben een aantal retailers, waaronder Walmart, Target en Home Depot, gesproken over meer prijsgevoelige shoppers die niet bereid zijn om geld uit te geven aan grote tickets of discretionaire items – vooral in vergelijking met jaren met incentivecheques . Epidemie

READ  Yellen dringt er bij China op aan om meer samen te werken op het gebied van klimaatfinanciering

Als detailhandelaar in consumentenelektronica is Best Buy kwetsbaar voor terugroepacties omdat veel van de producten die het verkoopt hoge prijskaartjes hebben en niet vaak worden vervangen.

De nettowinst van Best Buy voor het eerste kwartaal daalde tot $ 244 miljoen, of $ 1,11 per aandeel, van $ 341 miljoen, of $ 1,49 per aandeel, een jaar eerder.

De netto-omzet voor het kwartaal daalde tot $ 9,47 miljard, een daling van 11% ten opzichte van $ 10,65 miljard een jaar eerder en onder de verwachtingen van Wall Street.

De vergelijkbare omzet daalde in het kwartaal met 10,1%, in lijn met de door beleggers verwachte daling, aldus StreetAccount.

Het bedrijf zoekt naar andere manieren om geld te verdienen als mensen niet meer televisies, smartphones of home theatre-systemen kopen. Eerder dit jaar tekende het een deal met Atrium Health, een in North Carolina gevestigde gezondheidszorgorganisatie, om de apparaten te verkopen en de installatie te verzorgen voor een programma waarmee patiënten thuis ziekenhuiszorg kunnen krijgen. Het heeft onlangs zijn lidmaatschapsprogramma, My Best Buy, opnieuw gelanceerd, dat abonnementskosten in rekening brengt en functies omvat zoals technische ondersteuning, verlengde retourzendingen en vroege toegang tot populaire producten.

Best Buy ontsloeg in april honderden winkelmedewerkers. De detailhandelaar weigerde cijfers te specificeren, maar zei dat het werknemers in dienst neemt in groeiende gebieden, zoals het lidmaatschapsprogramma en de gezondheidsactiviteiten.

Het personeelsbestand van het bedrijf is in de loop der jaren gekrompen. Eind januari had Best Buy meer dan 90.000 werknemers in de Verenigde Staten en Canada. Dat is minder dan de bijna 125.000 werknemers aan het begin van 2020, volgens de financiële gegevens van het bedrijf.

READ  Klimt's 'Lady with a Fan' haalt 108,4 miljoen dollar op, vestigt veilingrecord voor artiest

De aandelen van Best Buy sloten woensdag op $ 69,15, waarmee de marktwaarde van het bedrijf op $ 15,12 miljard kwam. Tot nu toe is het aandeel dit jaar met ongeveer 14% gedaald, na de winst van de S&P 500 met 7% in dezelfde periode en de op de detailhandel gerichte XRT met 2%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *