Thailand ervan overtuigd dat besmettingsgolf eind van de maand zal afnemen


Het Thaise Ministerie van Volksgezondheid vertrouwt erop de nieuwe besmettingsgolf aan het eind van de maand tot staan te brengen. Nieuwe besmettingen deden zich voor na een plotselinge uitbraak op een vismarkt in Samut Sakhon. Ze verspreidden zich razendsnel over het land.

‘Gedurende de afgelopen week, zagen we geen nieuwe besmettingen in 20 provincies. Dat is een heel positief teken’, zei Dr. Opas Kankawinpong, algemeen directeur van het Disease Control Department.

‘Als we ons blijven inspannen verdere verspreiding tegen te gaan, zullen we tegen het einde van de maand zeker een afname zien in nieuwe besmettingen. Onder de huidige omstandigheden mogen we zeggen de besmettingsgolf aardig onder controle te hebben’, aldus Opas in een persconferentie op vrijdag.

Hoewel het virus in 57 provincies actief was, werd de nieuwe besmettingsgolf gelokaliseerd en ingedamd, volgens de algemeen directeur.

Wel waarschuwde hij voor nieuwe gevallen binnen kantoorgebouwen. In Bangkok waren er in deze locaties veel nieuwe infecties geconstateerd.

Medio december was er plots een  nieuwe uitbraak op een vismarkt in Samut Sakorn. Sindsdien kwamen er haast 6000 nieuwe gevallen bij. Ondertussen is het sterftecijfer opmerkelijk laag gebleven. Slechts 7 mensen overleden sindsdien aan het virus.

Ten tijde van plaatsing van dit bericht stond het totale aantal besmettingen in Thailand op 10.298. Het totale aantal dodelijke slachtoffers was 67, terwijl 6.428 mensen herstelden. Gisteren werden er 245 nieuwe gevallen gemeld.

Bron: de Bangkok Post

Ook op Trefpunt Azië: Cambodja: Uitbraak Covid-19 onder migrerende arbeiders


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 715 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

3 Comments

      • Omdat de Thaise regering van meet af aan alles ontkent op dit gebied en allerlei beloften heeft ook richting hun bevolking die ze niet nakomen,maar dat staat los van de genoemde verwachting.
        Als het virus nog overal wereldwijd rond raast,waarom dan Thailand niet…..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*