Bert’s briljantjes. Zwaartekracht

De zwaartekracht is voor haar in de loop der jaren wat te groot aan het worden, zo lijkt het. Een paar maal per dag zie ik haar voorovergebogen, het hoofd naar beneden hangend haar hondje uitlaten. Haar viervoeter heeft geen last van zwaartekracht. Het dartelt aan de riem waarmee zij hem in bedwang probeert te houden. Laatst kwam ik haar tegen in de lift. Haar hond besnuffelde mijn broekspijp. Een ogenblik keek zij op en glimlachte. Wat moet u een mooie vrouw geweest zijn dacht ik. De vormen in haar gezicht gaven dit aan. Maar de oude verrimpelde huid, de tand des tijds, de zwaartekracht hebben hun werk gedaan. Tot as zult gij wederkeren, schiet het door mij heen. In de lift hangt een spiegel. Ik zie mijzelf en wend snel mijn blik af.Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Foto Pinterest

Over Bert van Balen 450 Artikelen
Bert van Balen (1944) verblijft sinds tien jaar vrij regelmatig in Thailand. Met name in Chiang Mai. Als autodidact leerde hij zijn hobby fotografie op jonge leeftijd te verheffen naar beroep, was hiernaast ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek, nooit getrouwd maar een flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*