Bert’s briljantjes. Zeiljacht

 

Mijn twintig jaar jongere vriend droomt van het bezit van een zeegaand zeiljacht. Hij droomt er van om naar Engeland te kunnen zeilen en, zijn ultieme droom, naar Amerika. Met zijn droom roept hij bij mij herinneringen op. Koop een boot en werk je dood, is het eerste waar ik aan denk. Maar hij is niet te stuiten. ‘Straks, als ik klaar ben met werken. Voldoende geld heb gespaard.’ Ondertussen moet ik hem vertellen hoe dat in z’n werk gaat, zeezeilen. ‘Als je ervan houdt om onder een koude douche te staan en briefjes van duizend doormidden te schuren, koop een boot.’ Maar zijn droom is niet te verstoren. Hij vraagt en vraagt. En hij neemt mij mee naar een ver verleden. Ik kan niet wachten totdat hij daadwerkelijk z’n zeegaand zeiljacht heeft. Ben ik inmiddels tachtig.

Over Bert van Balen 452 Artikelen
Bert van Balen (1944) verblijft sinds tien jaar vrij regelmatig in Thailand. Met name in Chiang Mai. Als autodidact leerde hij zijn hobby fotografie op jonge leeftijd te verheffen naar beroep, was hiernaast ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek, nooit getrouwd maar een flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*