Bert’s briljantjes. Vriespunt

Bert van Balen, Briljantjes, VriespuntEr lopen kleine zweetdruppeltjes over haar voorhoofd. ‘It’s hot,’ zegt zij. Ik kan via Skype zien dat zij bezig is in haar tuintje naast het huis. ‘It’s cold,’ antwoord ik en laat het zien door met mijn schouders te schudden. Hoe koud, wil zij weten. Wat mijn gevoelswaarde betreft 40 graden onder nul, maar dit klinkt misschien wat overdreven. Ik maak er maar rond het vriespunt van. Weet zij veel wat rond het vriespunt betekent. Nog nooit meegemaakt. Voor haar is 22 graden boven nul al reden om iets extra’s aan te trekken dus zal het nulpunt wel ergens in die buurt liggen. Hoe ik mij voel, of ik wel goed eet en of ik haar mis. Een vraag beantwoord ik naar waarheid. Heerlijk, biefstuk met patat, Broodjes Hema worst . . .

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com