Bert’s briljantjes. Vriendin

‘Hoe voelde dat. De laatste kerst?’ Ik kijk in het gezicht van een wat vage vriendin uit een ver en vaag verleden. Via Facebook had zij mij gevonden, contact gezocht en gevraagd of ik het leuk zou vinden als zij mij kwam bezoeken.

Bert van Balen, Briljantje, Vriendin

Faustus frist geheugen op

‘Ja, leuk,’ had ik gezegd en onmiddellijk spijt toen mijn herinneringen aan haar kwamen bovendrijven. Die spijt werd nog eens bekrachtigd door haar uiteindelijke aanwezigheid. Het zien dat de tand des tijds ook bij haar zijn sporen had achtergelaten. En moeten ervaren dat pur sang Rotterdamse meiden bepaald geen blad voor de mond nemen. ‘Hoezo, laatste kerst,’ vroeg ik dan ook. ‘Ja, hier in Holland zal je bedoelen.’ Zij keek teleurgesteld. Wat zij gelezen en gehoord had zou ik binnenkort daar terechtkomen waar zij mij al jaren geleden wenste. De hel. Altijd leuk, oude vriendinnen op bezoek.

 

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Eén reactie

  1. Jouw humor laat je nog steeds niet in de steek, lachen….:)

    Berthy

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)