Bert’s briljantjes. Vriendin

‘Hoe voelde dat. De laatste kerst?’ Ik kijk in het gezicht van een wat vage vriendin uit een ver en vaag verleden. Via Facebook had zij mij gevonden, contact gezocht en gevraagd of ik het leuk zou vinden als zij mij kwam bezoeken.

Bert van Balen, Briljantje, Vriendin
Faustus frist geheugen op

‘Ja, leuk,’ had ik gezegd en onmiddellijk spijt toen mijn herinneringen aan haar kwamen bovendrijven. Die spijt werd nog eens bekrachtigd door haar uiteindelijke aanwezigheid. Het zien dat de tand des tijds ook bij haar zijn sporen had achtergelaten. En moeten ervaren dat pur sang Rotterdamse meiden bepaald geen blad voor de mond nemen. ‘Hoezo, laatste kerst,’ vroeg ik dan ook. ‘Ja, hier in Holland zal je bedoelen.’ Zij keek teleurgesteld. Wat zij gelezen en gehoord had zou ik binnenkort daar terechtkomen waar zij mij al jaren geleden wenste. De hel. Altijd leuk, oude vriendinnen op bezoek.

 

Over Bert van Balen 452 Artikelen
Bert van Balen (1944) verblijft sinds tien jaar vrij regelmatig in Thailand. Met name in Chiang Mai. Als autodidact leerde hij zijn hobby fotografie op jonge leeftijd te verheffen naar beroep, was hiernaast ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek, nooit getrouwd maar een flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*