Bert’s briljantjes. Vriend


Wat vindt jij er nou van,’ vroeg ik. Hij bekeek mij met nietszeggende blik vanachter zijn brillenglazen. Hij, een man die ik destijds als vriend had geholpen. Laat zestiger toen, en plotseling tot weduwnaar veroordeeld. Ik gunde hem een ander bestaan. ‘Kom naar Thailand,’ had ik gezegd. ‘Heerlijk klimaat en als je een nieuw leven wilt opbouwen met een vrouw is dit allemaal niet zo moeilijk.’

Bert van Balen, Briljantje, Vriend, Hospice
Vrienden onder elkaar

Met dit laatste bedoelde ik niet mijn vrouw, maar daar bleek hij niet van onder de indruk. Hij zat in mijn tuin op mijn terras achter door mijn vrouw gebakken spiegeleieren. Oké, ik leefde al een poosje in onmin met haar. Maar dat vond ik geen reden voor een vriend (?) haar over te nemen. De reden van mijn bezoek was simpel. Vragen om de papieren van mijn auto die op haar naam stond. Zij weigerde. Vandaar mijn vraag. Zijn antwoord was eenvoudig. ‘Het is een zaak tussen jullie tweeën ,’  Ik antwoordde dat ie dit een half jaar eerder had moeten bedenken. Hij zweeg.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

3 Comments

 1. Volgens mij kwam Bert zelf de auto opeisen. Jaren geleden. Of lees ik het nu verkeerd.

 2. Ik moest eerst even lachen om de zin ‘ik bedoelde niet mijn eigen vrouw’, en een tel later dacht ik ‘verdomme, dat is klote’.

 3. Ja Bert,
  C’est La Vie!!
  Ik heb ‘m nog ontmoet bij jullie in ‘alle onschuld’.
  En dán nog het lef hebben om de kar op te komen eisen als jíj op je laatste benen loopt!
  Dát zijn pas “vrienden” hè!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.