Bert’s briljantjes. Voortent


Bert van Balen, Briljantje, Voortent, Kamperen
… intussen, overdag bij de voortent…

Het lage zonlicht schijnt over mijn meubilair en ik zie een laag stof. Dat  krijg je ervan als je je werkster toestemming hebt gegeven op vakantie te gaan. Mijn achttienjarige scholiere is met haar vriendje en zijn ouders aan het kamperen in Italië. Spannend. Hij bij zijn ouders in de grote tent, zij in de voortent. Ik zie het beeld zo voor mij omdat ik het zelf ook ooit meegemaakt heb. ‘Of er overdag niks kan gebeuren,’ zei ik tegen mijn achttienjarige deerne. Zij keek mij niet begrijpend aan. Haar ogen groot van onbegrip over wat ik nou bedoelde. Ach ja, schoot mij te binnen. Zij is in de Here en dan wacht je netjes totdat je getrouwd bent. Volgende week is zij weer terug. Waarschijnlijk zwanger. God is natuur, zal ik haar zeggen. En de natuur kent maar één gebod. Vermenigvuldigt u.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com