Bert’s briljantjes. Tranen

Bert van Balen, Briljantje, Tranen, Hospice
Illustratie Psychopharma

‘Hoe gaat het,’ vroeg ik aan de oude man, ieder in onze eigen rolstoel wachtend op de lift. Mijn vraag was eigenlijk overbodig. Een dag hiervoor had ik nog een helder gesprek met hem gehad in de woonkamer waarbij hij zich op mijn vraag hoe oud hij was slechts zijn leeftijd niet meer kon herinneren, maar verder vertelde hij over zijn werkzame leven alsof het gisteren was. Nu op mijn vraag hoe het met hem ging vandaag wist hij geen goed antwoord meer te geven. Ik kon zien dat hij volkomen de weg kwijt was. Hij bekeek mij als een vreemde en wachtte een poosje. Zijn onderlip trilde. Zijn ogen vulden zich met tranen. ‘Ik weet het niet,’ zei hij.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*