Bert’s briljantjes. Traantjes


 

Bert van Balen, Briljantje, Traantjes, Mick Jagger

Mick Jagger, onze rock overgrootvader, liet via Instagram van zich horen. Niet met een nieuw gewenste nummer 1 hit, maar met Frans Bauer’s “Heb je even voor mij”.  Daar moest natuurlijk aandacht aan worden besteed door de media. Wat Bauer ervan vond dat een grootheid als Mick Jagger zijn liedje zo schaamteloos verkrachtte in steenkolen Nederlands. Frans Bauer vond het natuurljk prachtig. Ik ook, moet ik zeggen. Tranen stonden in mijn ogen. Dat heb ik trouwens altijd bij ouden van dagen die jong willen doen en dus revolutionair. Tranen ook van medelijden, vooral voor de fans die er nog steeds intrappen. Dus zocht ik via Spotify naar The Beatles. Als ik dan toch een traantje wilde laten, dan maar om de echte doden: John Lennon en George Harrison.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com