Bert’s briljantjes. Tijd

Bert van Balen, Briljantje, Tijd, Hospice
Foto Pinterest

Hij wordt steeds onzekerder, mijn blinde rookmaatje hier achter in de tuin. Hij klaagt dat hij de controle over zijn leven steeds verder kwijtraakt. Het besef van ruimte en tijd. Voor mij behoort het tot het stervensproces, maar dit durf ik hem niet te zeggen. Eerder vraag ik mij af wanneer ikzelf in zo’n soort proces terecht kom. Tijd, welke maand, welk jaar zelfs, het is toch niet meer belangrijk, zeg ik. Het zijn maar uitvindingen van de mens. Hij kan niet anders dan het met mij eens zijn, maar laat het maar eens tot je doordringen. Iets waar je je hele leven mee te maken hebt gehad. Een van de belangrijkste onderdelen van ons bestaan. Hoeveel vluchten naar Bangkok zou ik gemist hebben als ik geen besef meer had van tijd. Het is niet meer relevant. Tijd doet er niet meer toe. En Thailand is slechts een van de herinneringen die zal vervagen.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*