Bert’s briljantjes. Tennissen

 

Bert's briljantjes, Tennissen, Bert van Balen
Zwaanshals eind jaren zestig
Foto SERC

Van de gemeente Rotterdam kreeg ik een etage toegewezen op het Zwaanshals. Zo verhuisden Sletje en ik naar een echte woning, verloederde ik in de kroegen, maakte daar een hoop nieuwe vrienden van wie enkelen tot op de dag van vandaag nog steeds binnen mijn vriendenschaar vallen. Om mijn tijd op een wat gezondere manier door te komen besloot ik te gaan tennissen. Nog nooit van mijn leven aan een balsport gedaan, wat ook duidelijk te zien was. Maar het clubhuis was gezellig en de Baseline Beauties geïnteresseerd in een weekendtje zeilen op een zeegaand jacht. Via een werknemer bij Robeco kreeg ik een baan aangeboden bij een drukkerij. De directeur was een paar keer teveel gepakt voor te hard rijden en voor een jaar zijn rijbewijs kwijt. Of ik ‘m kon rondtoeren. Ach ja, directie-chauffeur lag mij wel.

Alle Briljantjes

Foto homepage: Rotterdam Oud en Nieuw

Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com