Bert’s briljantjes. Taart

Elke dag word ik herinnerd aan Thailand. Door mijn speeltje. Via Messenger zie ik haar in haar outfit als caddie en ze vertelt mij keer op keer hoe zij mij mist en vooral hoeveel zij van mij houdt. Zij houdt natuurlijk van het verleden toen ik veel dagen met haar doorbracht. Hetzij tochtjes met haar makend door de bergen, koffie- en taart etend bij een van die smaakvolle koffieshops die er zo her en der zijn, of gewoon in mijn appartement waar ik haar zwemles gaf in het bijbehorende zwembad. Van dit verleden houd ik ook. En van haar, toen. Nu begint zij een last te vormen die ik telkens moet vertellen dat ik nooit meer terugkom. Dat Thailand een gesloten boek is. Dat ik haar nooit vergeten zal en vanuit het hiernamaals met de wil van Boeddha nog zal onderwijzen. Buig, wijd, sluit.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

3 Comments

  1. Dankjewel Bert. Gedachtes gaan nooit weg, totdat het licht definitief uit gaat. Zo dwaalde mijn gedachte bij het lezen van dit stukje af naar hoe ik in Chiang Mai met mijn lief koffie met gebak ging halen bij Love at First Bite en hoe ze poseerde met een gebakje in haar hand, lief lachend naar de camera. Laten we hopen dat het laatste wat wij zien al die lieve, mooie glimlachen zijn. Stralend van geluk als laatste schittering.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*