Bert’s briljantjes. Stellendam


Bert van Balen, Briljantje, Elementen, Stellendam

Vooruit, naar buiten. Frisse lucht inademen. Zal je goed doen. En zo stond ik aan de haven van Stellendam met achter mij een viskraam die ik vroeger nogal eens bezocht en nu zelfs geen blik waardig keur. Mijn blik is gericht op een jacht wat van plan is te vertrekken. Bemanning op-en neer lopend over het dek, ingepakt in zeilkleding. Het waait hard. Soms gepaard gaand met hevige regenbuien. Ik ril. Ik denk aan mijn tijd dat ik tot dezelfde groep idioten behoorde. Nooit meer, denk ik. Nooit meer de elementen van de zee trotseren, maar ik blijf geïnteresseerd toekijken hoe zij losmaken en het zeegat kiezen. Ik heb nu andere elementen om te trotseren. Maar als ik echt kon kiezen . . .


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com