Bert’s briljantjes. Stellendam


Bert van Balen, Briljantje, Elementen, Stellendam

Vooruit, naar buiten. Frisse lucht inademen. Zal je goed doen. En zo stond ik aan de haven van Stellendam met achter mij een viskraam die ik vroeger nogal eens bezocht en nu zelfs geen blik waardig keur. Mijn blik is gericht op een jacht wat van plan is te vertrekken. Bemanning op-en neer lopend over het dek, ingepakt in zeilkleding. Het waait hard. Soms gepaard gaand met hevige regenbuien. Ik ril. Ik denk aan mijn tijd dat ik tot dezelfde groep idioten behoorde. Nooit meer, denk ik. Nooit meer de elementen van de zee trotseren, maar ik blijf geïnteresseerd toekijken hoe zij losmaken en het zeegat kiezen. Ik heb nu andere elementen om te trotseren. Maar als ik echt kon kiezen . . .


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com