Bert’s briljantjes. Staking

Tijdens mijn jeugd waren de rollen omgekeerd en waren het de leerlingen die staakten. Met mijzelf als stakingsleider voorop. Vaak bleef het bij een eenmansactie omdat veel leergierige watjes altijd bang waren iets te missen van wat de leeraar of lerares ons bij wilde brengen. Afgelopen week was het ’t onderwijzend personeel dat de naar les hunkerende jeugd in de steek liet.

Bert van Balen, Briljantje, Staking
Bert zag stakende opvoeders met zeer educatieve spandoeken ….
Foto NU.nl/Alphons Nieuwenhuis

Zij staakten voor meer salaris en lagere werkdruk. Dat van die werkdruk kan ik het me goed voorstellen. Het was voor mij in de jaren vijftig al een goeie reden om het bijltje er van tijd tot tijd bij neer te gooien. Maar toch hoop ik dat het stakend onderwijspersoneel op dit punt zijn zin niet gaat krijgen. Een koekje van eigen deeg, zou ik zeggen.

Foto op homepage: Powned

 

 

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com