Bert’s briljantjes. Sprookje


Vorig jaar om deze tijd telde ik de dagen af. Er werd op mij gewacht en aan die verwachting wilde ik voldoen om A. de Thaise economie te steunen, B. het politieapparaat te voorzien van drinkgeld door met enige regelmaat 200 Baht te doneren in de vuist van een Oom Agent, C. om mijn golfmaatjes te frustreren door regelmatig birdies te spelen en D. mijn speeltje mijn speeltje te laten blijven. De nabije toekomst zag er rooskleurig uit. Dit jaar om deze tijd zit ik tegen een regengordijn aan te kijken, ben ik somber over de nabije toekomst bij gebrek aan een ticket richting mijn sprookje en moet ik zien het heden te accepteren als zijnd bestaand, zelfs als het niet bevalt. Leuk oud worden blijkt gewoon ook maar een sprookje.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Mooi, Bert.
    Een vonk van een zen-gedachte,
    die als aan een gouden draadje in de kerstboom hangt.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.