Bert’s briljantjes. Speeltjes


Sommige maaltijden die je in Thailand voorgeschoteld kunt krijgen mogen op de menukaart wat mij betreft een bordje ondergelopen land genoemd worden. Niet alleen de aanblik van zoiets doet mij er aan denken, ook de smaak zal er niet veel van verschillen. Het eten in Thailand mis ik niet, maar wel een hele waslijst aan andere dingen. De prachtig gelegen golfbanen. Mijn vriendjes, wel of niet golfend. Het klimaat. Met en zonder regen. Mijn appartement van afgelopen winter met uitzicht op het zwembad. Het verkeer met zijn anarchistisch ingestelde weggebruikers. De scooters als King off the Road. De loeiende airco, ’s nachts in mijn slaapkamer. Het op elkaars hielen trappen op een overvolle markt. De toeristen uit Korea, China, Duitsland, Rusland . . . En, o ja. Mijn speeltjes. Speeltjes? Caddies bedoel ik.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

2 Comments

  1. De volwaardigheid van een gesprekspartner via een spel, leert mijn ervaring, geeft meer voldoening dan een gesprek op niveau(?) Iedereen spreekt zijn eigen taal waaruit onbegrip op de loer ligt terwijl de lichaamstaal overal hetzelfde is. Mijn speeltje of speeltjes zie ik dan ook als buitengewoon gewaardeerde persoonlijkheden waar ik veel liefde voor voel. Zij vullen precies datgene waar ik behoefte aan heb. No Nonsens.

  2. Beste Bert, waarom eigenlijk de term ‘speeltjes’? Ik zal je niet beschuldigen van mensen als objecten te zien maar het neigt wel naar iemand zien als entertainment en niet als volwaardig gesprekspartner (met of zonder taalbarrière). Of klink ik nu als een toch negatief persoon? 555

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.