Bert’s briljantjes. Solliciteren

Solliciteren aan het begin van de jaren zeventig was niet zo eenvoudig. Je uiterlijk speelde een belangrijke rol en had je een baard zoals ik, werd er onmiddellijk gevraagd het ding af te scheren. Maar ja, een zeeman zonder baard is geen goeie zeeman. Inmiddels was ik zeezeiler geworden. Gevraagd om als bemanning aan te monsteren op diverse jachten die hun ligplaats hadden in Bruinisse, had ik ontdekt dat zeezeilen het ultieme zeilen is. Toch voldeed ik bij de sollicitatie aan de vraag met het idee dat als ik eenmaal binnen was zo’n ding vanzelf weer aangroeit.

Bert van Balen, Briljantje, Baard

Ik werd aangenomen en reed de directie naar Amsterdam, Utrecht of naar Brussel waar zij vergaderingen bijwoonden en ik me een fors aantal uren maar moest zien te vermaken. En dit ging prima, in steden als Amsterdam en Brussel. Zeker in Brussel want dan ben je toch in het buitenland waar alles beter is. Vooral het eten. Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)