Bert’s briljantjes. Smaak

Mijn smaakpapillen hebben een 180 gr. draai gemaakt en vertellen mijn hersens nu dat ik Franse kaas, een goed glas wijn, een Hema worst, Oesters en zeevruchten niet meer lekker vind. Sterker, dat ik er van walg. Vertwijfeld ben ik nu een zoetekauw geworden die pannenkoeken met stroop als een culinair hoogstandje beschouwt. Het schijnt te liggen aan een ontsteking in de alvleesklier. Waar ik nu zo bang voor ben is dat dit zo blijft. Maar veel erger dat mijn smaak en beoordelingszin ook aangetast raken. Patricia Paay de meest sexy mevrouw die ik mij voor kan stellen. Therry Bidet (sorry, Boudet) ineens een geweldige goser. Trump als vredestichter. Rutte de man die nooit liegt. En ga zo maar door. Maar het allerergste, dat ik mijzelf niet langer zie als de man ver verheven boven . . .  tja, iedereen zo’n beetje.

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com